VESIĆ ZA PINK: Radimo projekte širom Srbije, važno da se zemlja ravnomerno razvija (FOTO+VIDEO)

VESIĆ ZA PINK: Radimo projekte širom Srbije, važno da se zemlja ravnomerno razvija (FOTO+VIDEO)

Radimo naizgled male stvari, koje ne zahtevaju velika ulaganja poput autoputa, ali koje menjaju život ljudi, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić za TV Pink.

Sutra ističe rok lokalnim samoupravama za prijavu na konkurs u okviru projekata integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i razvoja južne i zapadne Srbije, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozvao je gradove i opštine da konkurišu sa predlozima, jer je važno da se svaki deo Srbije ravnomerno razvija.

“To je jedan od najlepših projekata u Ministarstvu na čijem sam čelu, koji je pokrenula premijerka”, rekao je Vesić.

”Taj vidikovac će izgledati fantastično. Radimo i Rehabilitacioni centar u Ovčar banji, kao i uređenje centra banje”, precizirao je ministar.

Najavio je da će se u Kraljevu graditi pasarela do Magliča, tvrđave na kojoj je u toku rekonstrukcija, dodajući da je u planu izgradnja kopije srpskog srednjovekovnog sela ispod Maglića, kako bi posetioci konačno mogli da vide jednu od naših najlepših srednjovekovnih tvrđava.

“Među projektima je i Caričin grad u Lebanu, kao i bio-postrojenje sa botaničkom baštom u tom gradu, zatim uređenje centra Bojnika i turističkog centra Dobra Voda, dok će se u opštini Medveđa raditi projekat Kulturnog centra u Sijarinskoj banji”, naveo je ministar Vesić.

U planu je i izgradnja vizitorskog centra u Đavoljoj varoši, kao i saobraćajnice od Kuršumlijske banje do autoputa.

“To su projekti koji menjaju Srbiju. Ovo su istorijski dani za zemlju.

Predsednik Aleksandar Vučić je pokrenuo točak ekonomskog razvoja Srbije, koja je ekonomski sve stabilnija, i konačno se uspešno razvija. Rade se putevi, pruge, i to ne samo brze, već i regionalne, radiće se projekti u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i u drugim mestima, jer Srbija to zaslužuje”, rekao je ministar Vesić.

IZVOR: PINK.RS, FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *