U DOMOVIMA ZA STARE NEMA DOVOLJNO ZAPOSLENIH! Milovanović za Pink upozorava: Potrebno je na vreme primetiti promene u ponašanju korisnika

U DOMOVIMA ZA STARE NEMA DOVOLJNO ZAPOSLENIH! Milovanović za Pink upozorava: Potrebno je na vreme primetiti promene u ponašanju korisnika

Radoslav Milovanović, predsednik Udruženja privatnih ustanova socijalne zaštite, domova za smeštaj odraslih i starijih, kaže da je u ovom sistemu nema dovoljno zaposlenih što bi mogao biti razlog da dođe do propusta i da se promena ponašanja kod korisnika ne primeti na vreme.

Govoreći o slučaju ubistva u Domu za stare u Zemunu, Milovanović je istakao da su psihijatrijski pregledi neophodni, ali se pita koliko su zaista redovni i koliko je moguće na vreme primetiti promene u ponašanju korisnika budući da nema dovoljno zaposlenih.

On nije isključio mogućnost lažiranja medicinske dokumentacije pogotovo kod hitnih prijema u privatnim domovima za stare.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Prema njegovim rečima, sigurno je da ima propusta u radu.

– Ako se u dom smesti korisnik koji prethodno nije bio u državnoj, već u privatnoj ustanovi i posle samo jednog dana izvrši takvu agresiju da drugog korisnika usmrti to je za ozbiljnu analizu – ko je kriv. Sa druge strane, kada postoji dijagnoza kod nekog korisnika, postoji neka vrsta opravdanja – naveo je Milovanović.

Kako je dodao, nedovoljno je zaposlenih i u državnim i u privatnim domovima i to može biti razlog zašto se nešto ne primeti na vreme.

– Mislim da u mnogim domovima boravi više ljudi nego što bi trebalo – ocenio je Milovanović i ukazao da 80 odsto domova za stare nije licencirano.

IZVOR: PINK.RS, FOTO: Pixabay.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *