SPASOJEVIĆ IDE U JUŽNU MITROVICU U POLICIJU: Idem da dam izjavu, i da pitam ko je ubica mog oca

SPASOJEVIĆ IDE U JUŽNU MITROVICU U POLICIJU: Idem da dam izjavu, i da pitam ko je ubica mog oca

Dragan Spasojević iz Severne Mitrovice pozvan je danas da se u 10 sati pojavi u policijsku stanicu u Južnu Mitrovicu kako bi dao izjavu Odeljenju za borbu protiv terorizma.

Njega je policija na Jarinju zadržala 19. januara kada mu je saopšteno da mora doći u policijsku stanicu kako bi dao izjavu kao osumnjičeni po članu 134 Zakona o krivičnom postupku.

Kako je Spasojević potvrdio za Kosovo onlajn on će ovu priliku iskoristiti da pita da li je policija otkrila i uhapsila ubicu njegovog oca, koji je ubijen tokom martovskog pogroma 17. marta 2004. godine, kao i da li je otkriven čovek koji ga je ranio.

„Svakako ću iskoristiti priliku da upitam ko mi je ubio oca, pošto su oni ozbiljna služba koja se bavi bezbednošću i borbom protiv terorizma. Verovatno imaju neke podatke šta se tada dogodilo, ko je pucao snajperom i ubio mog oca koji je tog dana bio na ulici“, rekao je Spasojević.

Četiri godine ranije Dragan je tokom jednog od međuetničkih sukoba na mostu bio teško ranjen kada ga je metak pogodio u arteriju.

„Postaviću im i pitanje što se tiče mog ranjavanja jer mi već više od 20 godina ni na to pitanje niko nije dao odgovor“, kaže Spasojević.

On ističe da postoji mnogo nepoverenja među Srbima i Albancima na Kosovu.

„Sve stvari koje se dešavaju u poslednje vreme su izazvane nepoverenjem izmešu dve zajednice, a to nepoverenje rezultira eskalacijom sukoba na terenu. Evo i juče je došlo do pucnjave na ljude. Baš zbog tog nepoverenja ljudi su na obe strane u strahu“, rekao je Spasojević.

IZVOR: KOSOVO ONLINE, FOTO: KOSOVO ONLINE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *