PALMA: Račak je bio lažni povod za NATO agresiju na našu zemlju i zato Račak nije bio ni u jednoj optužnici u Haškom tribunalu. Račak je bio legalna antiteroristička akcija (FOTO)

PALMA: Račak je bio lažni povod za NATO agresiju na našu zemlju i zato Račak nije bio ni u jednoj optužnici u Haškom tribunalu. Račak je bio legalna antiteroristička akcija (FOTO)

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da deo međunarodne zajednice koji podržava kosovske Albance treba da promeni svoj stav i jasno osudi albanske teroriste koji pucaju na decu na Badnje veče i na one koji ruše nadgrobne spomenike, što se nigde u svetu ne dešava.

– Sada se ponovo pominje slučaj „Račak“. Račak je bio legalna antiteroristička akcija i to je bio lažni povod za NATO agresiju na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju i zato Račak nije bio ni u jednoj optužnici Haškog tribunala. Bombardovanje naše zemlje od strane NATO pakta 1999. godine je za mene bio genocid koji nikada ne zastareva. NATO je po Srbiji ubijao decu, žene, uopšte civile i to, po međunarodnim zakonima, zabranjenim sredstavima kao što su kasetne bombe. Politika koju danas vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić je politika mira i politika stabilnosti. Srbija nije za rat, Srbija je za mir – izjavio je Marković na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare u Jagodini sa ambasadorom Republike Kube u Srbiji Gustavom Trista Del Todom i dodao:

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

DEL TODO: ODLAZIM IZ SRBIJE SA NAJLEPŠIM OSEĆAJIMA PREMA SRBIJI I SRPSKOM NARODU

– Odlazim iz Srbije sa najlepšim osećajima i prema državi Srbiji i prema srpskom narodu. Srbija je prijateljska zemlja. Za Republiku Kubu Kosovo je sastavni deo Srbije, Mi tu nemamo dilemu i svi treba da poštuju Rezoluciju 1244 Ujedinjenih nacija. To je principijelan stav Kube, kao što je principijelan stav Srbije da u Ujedinjenim nacijama glasa protiv blokada i sankcija prema našoj zemlji. Nakon korona pandemije polako s eturisti iz Srbije vraćaju na Kubu. Pre pandemije je bilo 7000 turista iz Srbije na Kubi godinje, a već sada, prvih meseci nakon pandemije, na Kubi je bilo 2000 srpskih turista i beležimo dosta turista i iz Jagodine. Čestitam Republici Srbiji i njenom rukovodstvu na svim uspesima, a posebno na privrednim uspesima koje postižete. Nadam se da ću se opet vratiti u vašu lepu zemlju – rekao je ambasador Republike Kube u Srbiji Gustavo Trista Del Todo.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

IZVOR: PINK.RS, FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *