PALMA: Na Kosovu i Metohiji samo jedna strana ne poštuje dogovore, a to su kosovski Albanci (FOTO)

PALMA: Na Kosovu i Metohiji samo jedna strana ne poštuje dogovore, a to su kosovski Albanci (FOTO)

Dragan Marković Palma predvodi skupštinsku delegaciju u poseti austrijskom Parlamentu.

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik, kao predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Austrijom, predvodi delegaciju od 12 narodnih poslanika, koja je danas posetila Parlament Republike Austrije i imala sastanak sa austrijskim poslanicima članovima Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom, na čelu sa predsednicom ove parlamentarne grupe gospođom Gudrun Kugler.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Jedna od tema je bila i situacija na Kosovu i Metohiji.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobro vodi politiku Srbije i ima ogromnu podršku građana Srbije i nama treba Austrija da nam pomogne kako bi Srbija što pre postala član EU, jer mi smo u vašem predsoblju, Srbija je deo EU – izjavio je Marković.

Na sastanku je jedna od tema bila i rat u Ukrajini. “ Država Srbija je osudila događaje u Ukrajini, mi smo protiv svake vrste agresije. Mi smo da rat prestane sada i odmah“ rekao je Marković.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

350 STUDENATA OD 14-16. MARTA BORAVIĆE U BEČU

– Želim da informišem gospođu Kugler da od 14 – 16. marta u organizaciji grada Jagodine u Beč dolazi grupa od 350 studenata. Grad je obezbedio donatore za dolazak studenata a planiramo dolazak još jedne grupe studenata i lekara u oktobru mesecu – izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Marković je pozvao domaćine iz Austrije da posete našu zemlju i budu gosti Narodne Skupštine Republike Srbije.

GUDRUN KUGLER: AUSTRIJA JE ZAHVALNA SRBIJI NA POMOĆI OKO VIZNE POLITIKE

Predsednica Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom gospođa Gudrun Kugler je rekla da je sastanak sa kolegama iz Srbije bio otvoren i sadržajan i da ona smatra da je Austrija veliki podržavalac Srbije na evropskoj putu i Srbiju smatra važnim činiocem na Zapadnom Balkanu kao i da je ekonomska saradnja sa Srbijom važna za Austriju.

– Mi u Austriji se radujemo rečima gospodina Vučića da je spreman za kompromis po pitanju Kosova, i uverevam vas da ćemo kod kosovskih albanaca jasno i glasno osuditi svu nepravdu koja se dešava srpskoj zajednici na KiM. Veoma smo zahvalni na pomoći koju nam Srbija pruža po pitanju azila, tu nam je Srbija od velike pomoći jer je Austrija na drugom mestu po zahtevima za azil – rekla je Kugler.

HARALND: SVI OSUĐUJU BOMBARDOVANJE UKRAJINE. NE SEĆAM SE DA SU TAKO OSUĐIVALI BOMBARDOVANJE BEOGRADA

Poslanici iz austrijskog parlamenta su pokazali visok stepen razumevanja za situaciju u kojoj se nalazi Srbija.

Stefan Haralnd, poslanik Slobodarske partije je izjavio „svi osuđuju bombardovanje Ukrajine a ne sećam se da su tako osuđivali bombardovanje Beograda više od 70 dana“.

Delegaciju Narodne Skupštine Republike Srbije sačinjava 12 narodnih poslanika članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Austrijom ne samo iz stranaka vladaluće većine već i iz redova opozicije. Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u Austriji Nebojša Rodić.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *