PALMA: Jagodina je centar razvoja centralne Srbije. Kada gradite fabrike, škole i vrtiće to znači da taj grad ima dobre uslove da se deca rađaju! (FOTO)

PALMA: Jagodina je centar razvoja centralne Srbije. Kada gradite fabrike, škole i vrtiće to znači da taj grad ima dobre uslove da se deca rađaju! (FOTO)

U jagodinskom selu Staro Lanište danas je, prvog dana drugog polugodišta otvorena potpuno renovirana osnovna škola, za učenike od 1. do 8. razreda iz sela Staro Lanište, Novo Lanište i Kočino Selo.

U sklopu škole koju pohađa 36 učenika je i vrtić gde ima devetoro dece. Otvorena je i nova ambulanta za meštane Starog Laništa.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ovoj svečanosti prisiustvovao je i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Kada gradite vrtiće i škole to znači da taj grad ima dobre uslove da se deca rađaju, a pre toga ste morali da obezbedite fabrike, nova radna mesta kao što je slučaj u Jagodini i ja očekujem još 6 novih fabrika, u pregovorima smo sa jednom velikom kompanijom koja će izgraditi više objekata i ti objekti će biti namenjeni stranim investitorima. Vi ovde u Starom Laništu imate i gas i vodu i besplatan autobuski prevoz, kao na celoj teritoriji grada Jagodine i Staro Lanište više nije selo Staro Lanište, nego varoš Staro Lanište i zato očekujem da za 6 godina imamo više dece u predškolskom, a za 7 godina više dece u prvom razredu osnovne škole. U nekim gradovima i opštinama ne da nema besplatan autobuski prevoz, nego nema ni autobuski prevoz ni da platite, kada su sela malo udaljenija od grada. Jagodina je centar razvoja centralne Srbije. Dinamika i razvoj sela i grada u Jagodini imaće kontinuitet, a za nas su deca i mladi zakon.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

PALMA SUTRA VODI PARLAMENTARNU DELEGACIJU SRBIJE U BEČ NA POZIV PREDSEDNICE AUSTRIJSKO–SRPSKOG PRIJATELJSTVA SAVEZNE SKUPŠTINE AUSTRIJE

– Na poziv predsednice parlametarne grupe austrijsko–srpskog prijateljstva u Saveznom parlametnu Austrije Gudrun Kugler, sutra, kao predsednik parlamentarne grupe srpsko–austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije predvodim delegaciju od 12 poslanika iz našeg parlamenta u posetu Beču. Takođe, nakon korone, grad Jagodina ponovo vodi studente u Beč. Obezbedili smo donatore i od 14. do 16. marta 350 studenata vodimo u glavni grad Austrije, gde ima najviše srpskih studenata u inostranstvu. Pored toga krajem maja, takođe o trošku donatora vodimo 1.300 ljudi u našu prijateljsku Grčku, a uslov će biti da idu oni koji do sada nisu bili – kazao je Dragan Marković Palma.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *