KRKOBABIĆ: Dodeljena i hiljadita kuća na selu!

„Danas je dodeljena hiljadita seoska kuća sa okućnicom. Hiljadu kuća za godinu dana, to je broj kojim je sve rečeno – i utemeljenost programa i rešenost Vlade Srbije da ga realizuje i dragoceno naučno i stručno znanje Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, ali i ključna politička podrška predsednika Republike Aleksandra Vučića izražena kroz njegovo opredeljenje da se kao država i društvo okrenemo selu i seljanima“ izjavio je danas ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Hiljadita kuća nalazi se u selu Prigrevica, opština Apatin, ima 183 m2 i 5,4 ara okućnice, a za kupovinu odobreno je 1,2 miliona dinara. Dvadesetogodišnjaci Miloš i Ivana opredelili su se da u njoj zajedno nastave život.

Komisija je na današnjoj sednici odobrila još 105 zahteva, čime je za godinu dana dodeljen novac za kupovinu preko hiljadu napuštenih kuća u selima širom Srbije.

Danas je rešeno stambeno pitanje za 11 mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica, 20 samohranih roditelja i 74 porodice, a samo opština Apatin od danas može da računa na 8 novih porodica u svojim selima.

Ovog puta najveća kuća nalazi se u opštini Žitište u selu Ravni Topolovac i staje 1,18 miliona dinara. Porodica koja je novi vlasnik ove nekretnine imaće čak 282 m2 na raspolaganju i 2 ara okućnice.

Najveću okućnicu od 50 ari ima kuća u selu Skupljen u opštini Vladimirci.

Najpovoljnija kuća na selu, od danas odobrenih zahteva, nalazi se u Šidu u selu Morović, staje 572 hiljade dinara i ima 40 m2 i 2,5 ari placa. Maksimalan iznos dostigle su seoske kuće u opštinama Apatin, Kula, Bač, Trstenik, Knić…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »