Susret sa predstavnicima nevladinog sektora uključenog u prekvalifikacije u oblasti digitalnog marketinga – šansa za digitalne nomade i mogućnosti rada na daljinu!

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i pomoćnik pokrajinskog sekretara, mr Milan Jarić, sastali su se sa predstavnicima Udruženja za promociju digitalnih nomada, poslova na daljinu i tehnologija Be Happy Work and Travel, sa kojima su, između ostalog, razgovarali o veoma značajnom projektu koji se sprovodi u čitavom regionu Zapadnog Balkana, pod nazivom ,,Ista šansa“.

Projekat ,,Ista šansa“ podrazumeva prekvalifikaciju i pronalazak poslova na daljinu, a koji u okviru aktuelnog poziva obuhvata 34 polaznika koji se obučavaju putem online nastave punih 16 nedelja za mnogobrojne sfere digitalnog marketinga, kroz niz radionica, predavanja i kurseva koje vode eksperti iz oblasti digitalnog marketinga, e-mail marketinga, kreiranja grafičkog i digitalnog sadržaja za internet platforme, društvene mreže i slično.

Ilija Ćalina i Nikola Sivč su pokrajinskom sekretaru izneli i dodatne detalje i kriterijume ovog programa, na koji su mogli da se prijave svi punoletni građani iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije, kako bi nakon same obuke bili spremni da svoje ideje i kreativnost pretoče u nova zanimanja, poput kontnet kreatora, analitičara, kopirajtera i dobrog vođu kampanje koji će oglašavanje shvatiti kao svoj lični poziv.

Ilija Ćalina je osnivač platforme za digitalne nomade sa sedištem u Londonu i istoimenog udruženja sa sedištem u Zagrebu, a sa rastom i razvijanjem samog projekta, osnovao je udruženje i u Srbiji, s obzirom na rastuću potrebu za ovom vrstom profesije, idući u korak s vremenom i veoma zahtevnim tržištima.

Ivanišević je dodao da je izuzetno važno pronaći svoje mesto na tržištu rada i poznavati što više savremenih veština, što samo po sebi može da iznedri mnogo prilika za zaposlenje.

On je sa predstavnicima Udruženja razmatrao i mogućnost zajedničkog organizovanja svečane dodele sertifikata polaznicima aktuelnog kruga obuka, koji uskoro završavaju šesnaestonedeljni ciklus, kao i predstavljanja programa ,,Ista šansa“ na paviljonu Sekretarijata u toku trajanja jesenjeg Međunarodnog sajma turizma.

FOTO: POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU I TURIZAM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »