Joković: Crna Gora mora pod hitno osnovati Direkciju za robne rezerve kako bi spremno dočekala predstojeću krizu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore Vladimir Joković izjavio je danas da se geopolitičke i geoekonomske prilike na globalnom nivou komplikuju i usložnjavaju, da mnogim delovima sveta preti nestašica hrane i energenata i da zbog toga, po uzoru na razvijene zemlje, Crna Gora treba da u okviru ministarstva kojim on rukovodi formira Direkciju za robne rezerve.

– Neodgovoran pristup prethodnih vlasti stvaranju elementarnih uslova za normalno funkcionisanje sistema u uslovima krize doveli su nas, između ostalog, i do toga da smo jedna od retkih evropskih zemalja koje nemaju direkciju za robne rezerve – rekao je Joković i dodao:

– Zato ću zamoliti premijera Dritana Abazovića i ostale kolege u vladi, posebno ministra finansija, da zajedničkim snagama formiramo Direkciju za robne rezerve Crne Gore.

On smatra da se preko Ministarstva finansija relativno lako mogu obezbediti sredstva iz budžeta za realizovanje ove ideje. Direkcija za robne rezerve nije pitanje nečijeg političkog hira, već stvar nužnosti u krizi koja predstoji.

– Moramo obezbediti dovoljne rezerve brašna, prehrambenih proizvoda, šećera, ali i lekova, nafte i drugih potrepština – rekao je Joković.

– Važno je da nas, za razliku od nekih prošlih vremena, kriza ne zatekne i da građanima obezbedimo institucionalni okvir na koji se u svakom kriznom trenutku mogu osloniti – zaključio je ministar Joković dodajući da je, kao resorni ministar, spreman da garantuje za kvalitet i efikasnost Direkcije za robne rezerve Crne Gore ukoliko ista bude formirana.

IZVOR: PINK.RS, FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »