Na Međunarodnom sajmu turizma biće predstavljen veliki potencijal Vojvodine

Konferencija za medije povodom predstojećeg 43. Međunarodnog sajma turizma, od 24. do 27. marta, održana je danas na Beogradskom sajmu. Tom prilikom najavljeni su i 12. Međunarodni sajm vina ,,Beowine“ (25. i 26. mart), kao i Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA (24–27. mart), koji se održavaju u okviru Sajma turizma.

Prema rečima čelnika Beogradskog sajma, koji ove godine obeležava 85 godina postojanja, Sajam turizma je jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu, koja već više od četiri decenije otvara nove perspektive u razvoju turističkog poslovanja, promovišući aktuelna dešavanja u turističkoj privredi i delatnostima, dok su Sajam vina i Sajam hotelsko- ugostiteljske opreme dve manifestacije koje svake godine rastu i unapređuju se, kako po obimu, tako i po broju učesnika i posetilaca.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević istakao je da je cilj da se AP Vojvodina na ovogodišnjem Sajmu turizma predstavi onakva kakva jeste, kao najrazvijenija regija Republike Srbije, koja prednjači u privrednom razvoju, ali i po broju noćenja i ljudi koji je posećuju i vraćaju joj se.

On je podsetio na to da je upravo takva Vojvodina predstavljena i na Ekspo izložbi u Dubaiju.

Resorni sekretar je zahvalio timu Beogradskog sajma, koji je Sekretarijatu za privredu i turizam obezbedio izuzetan prostor u kom će, zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Garancijskim fondom, predstaviti bogat sadržaj.

FOTO: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

„Posebno bih istakao da će po prvi put na jednom mestu biti predstavljen verski turizam kao nov turistički proizvod. Posetiocima će biti prezentovani verski objekti Srpske pravoslavne crkve u Sremskim Karlovcima i na Fruškoj gori, ali i objekti drugih religija na teritoriji AP Vojvodine“, kazao je Ivanišević.

On je naglasio da će biti predstavljena i manifestacija „Tour de Fruška“, koja će biti održana u maju, a čiji je cilj promocija aktivnog odmora na Fruškoj gori, i koja je namenjena svim ljubiteljima biciklizma, rekreacije i boravka u prirodi.

Resorni sekretar je još dodao da će ne štandu Sekretarijata, na osnovu sporazuma koji je Pokrajinska vlada potpisala sa Angolom, biti predstavljeni i turistički potencijali te zemlje.

Ovogodišnji Sajam turizma u Beogradu nosi simboličan naziv „Između planina i mora“, budući da je predviđena velika, sveobuhvatna prezentacija svih područja naše zemlje u kojima je turizam zastupljen i za koja postoji veliko interesovanje domaćih i stranih posetilaca.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u okviru svojih paviljona u halama 1 i 4 predstavlja turističke atrakcije Vojvodine, a biće upriličeni i brojni B2B susreti predstavnika turističke privrede na kojima će učestvovati i turistički poslenici iz Pokrajine.

Na Sajmu vina Sekretarijat ima najveći izložbeni prostor gde se prezentuju gotovo sve vinarije sa teritorije Vojvodine.

Na današnjoj konferenciji za medije govorili su i pomoćnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Jelena Milenković Orlić, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i direktor Turističke organizacije Grada Beograda Miodrag Popović.

Međunarodni sajam turizma biće svečano otvoren u sredu, 23. marta, u 16 časova.

FOTO: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »