Đurđev: Srpska pravoslavna crkva je na udaru Evropskog parlamenta jer je jedina preostala pansrpska institucija!

On je istakao da se SPC besomučno i lažno optužuje za mešanje u političke procese u Srbiji i zemljama okruženja i da je to samo paravan za nastavak viševekovne hajke protiv pravoslavne vere, tradicije i kulture.

– Posebno je indikativno to što Evropskom parlamentu sada smetaju odnosi SPC i Ruske pravoslavne crkve, očito je da su oni ti koji iz sfere politike zadiru u sferu vere kako bi izvršili pritisak na SPC da se pridruži bestijalnoj antiruskoj kampanji povodom ukrajinske krize – napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige je uveren da ne postoji sila na svetu koja može da slomi neraskidive božanske, duhovne i istorijske odnose između SPC i RPC koji su, kako je saopšteno iz sedišta SPC, bar osam vekova duži nego što postoji Evropski parlament.

– U borbi sa SPC i RPC Evropski parlament nema nikakve šanse. Ta svetovna institucija nižerazrednog političkog uticaja ne može stati ni pod senku naše dve crkve koje su žive crkve Hristove i koje ni vrata pakla, a kamoli duboko korumpirani i svetlosnim godinama od istine udaljeni evroposlanici ne mogu nadvladati. Na ruske i srpske tradicionalne vrednosti mi ostajemo ponosni i promovisaćemo ih uvek i svuda, a posthrišćanskoj Zapadnoj Evropi bi bilo bolje da bar deo istih usvoji – zaključio je Đurđev.

Izvor: Pink.rs, Foto: Privatna arhiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »