KURTOVIĆ: Stranka pravde i pomirenja se zalaže za jednakost! Samo ujedinjenim snagama možemo graditi zajedničku kuću – a to je Srbija

Član Predsedništva Stranke pravde i pomirenja dr Rejhan Kurtović, koja na predstojećim izborima nastupa kao lista „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić“ kaže da se ta lista zalaže za univerzalne vrednosti – politiku za čoveka i ističe da se samo zajedničkim snagama mogu izgrađivati bolji odnosi i društvo i zajednička kuća koja se zove Srbija.

– Mi kao najjača bošnjačka stranka i na ovim izborima izlazimo sa jasnom konkretnom politikom, politikom pravde i pomirenja. To je politika koju je utemeljio Muamer Zukorlić, politika koja oslikava naš bošnjački identitet, politika borbe za pravdu istinu i bošnjačko jedinstvo, kao i univerzalne vrednosti koje su zajedničke za sve narode u Srbiji – rekao je Kurtović gostujući u Novom jutru na Televiziji Pink.

Naš put je trasirao Muamer Zukorlić, njegova politika je bila politika za čoveka koja je zajednička svim ljudima u Srbiji, tako da smo i na prethodnim izborima imali više od 5.000 glasova u različitim gradovima Srbije, pored izuzetno dobrog rezultata u Sandžaku

– Mi imamo i Gradski odbor u Beogradu, imamo oko 2.000 članova srpske nacionalnosti, tu univerzalnu politiku, konkretnu politiku i politiku za čoveka prepoznao i veliki broj građana srpske nacionalnosti, ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i u drugim gradovima – naveo je Kurtović.

Prema njegovim rečima, Stranka pravde i pomirenja se bori za nacionalnu jednakost svih građana u Srbiji.

– Zalažemo se za integraciju svih ljudi koji ovde žive, borimo se za posebne standarde za talente, regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, ravnomeran regionalni razvoj. Imamo trend u prethodnom periodu da je celokupna infrastruktura i ulaganja išla ka velikim centrima – Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. To u budućnosti ne bi trebalo da bude trend. Zalažemo se za putnu trukturu koja treba biti jednaka u svom delovima Srbije, za izgradnju železnice ka Sandžaku, za auto-put, podizanje standarda u oblasti obrazovanja, scijalne politike i zdravstvene zaštite, nacionalnu jednakost i ravnopravnost, jednakost u zapošljavanju kada govorimo o javnim institucijama i preduzećima – istakao je Kurtović.

On je dodao da se Stranka pravde i pomirenja zalaže i za podizanje standarda u svim opštinama i gradovima u Srbiji i za politiku dijaloga, pomirenja, poštovanja različitosti, multietičnosti, multinacionalnosti i poštovanje svih verskih zajednica u Srbiji.

– To je jedna univerzalna politika, kada imamo neko zlo ono je podjednako isto za sve, kada imamo neke dobre stvari koje se dešavaju onda se to oseća na svim polima. Univerzalne vrednosti koje se odnose na samog čoveka, na porodicu, pojedinca, ljude koji su drugačiji od ostalih moraju biti podignute na najveći nivo. Smatramo da zajedničkim snagama možemo izgrađivati bolje odnose i društvo i zajedničku kuću koja se zove Srbija – dodao je Kurtović.

Izgradnja auto-puta Sjenica – Požega povećava mogućnost za investicije

Već sada imamo mogućnost da brže stignemo do Sandžaka jer je izgrađen auto-put od Pakovraće do Beograda, jer se na njega uključujemo. U prethodnom periodu potpisan je ugovor za put od Sjenice do Požege, koji će nas povezati sa putem „Miloš Veliki“, a to će ubrzati protok roba i usluga, ali i samo putovanje. To potpuno ekonomski otvoriti ovaj kraj i povećati mogućnost za investicije

Kurtović je ocenio da je putna infrastruktura ključna investitorima.

– Ovih danas su počeli i radovi na izgranji jedne od najvećih i najboljih škola u Srbiji, na teritoriji Sjenice. Vrednost tog projekta je 11,7 miliona dinara, novac će investirati Vlada Srbije. Radi se o školi za 22. vek koja će imati poluolimpijski bazen i sve uslove neophodne za savremeno obrazovanje – napomenuo je Kurtović.

Izvor: Pink.rs, Foto: TV Pink Printscreen

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »