Srpska liga (SL) održala je tribinu i osnovala Gradski odbor u Trsteniku, gde je gospodin Boban Babić izabran za predsednika i u narednom periodu radiće se na formiranju timova gradskog odbora koji će građanima u različitim oblastima ponuditi kvalitetna i efikasna rešenja. U sali pred velikim brojem članova, simpatizera i prijatelja stranke predstavljen je program, prethodne aktivnosti i kampanje SL, kao i dalji koraci u radu novoosnovanog odbora.

 Portparol SL Vladimir Jestrović prvo je dao reč Generalnom sekretaru Goranu Milenkoviću, koji je predstavio široku kampanju SL o državotvornoj decentralizaciji Srbije, sa ciljem racionalizacije državne uprave i približavanje države vlastitim građanima na celoj teritoriji Srbije. To podrazumeva delokaciju jednog broja ministarstava, državnih i nacionalnih institucija i javnih preduzeća iz Beograda, ukidanje autonomnih oblasti kao nasleđa SFRJ – rekao je Milenković.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Predsednik SL Aleksandar Đurđev je istakao značaj bezbednosnog sektora i očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, te pravo koje imamo po rezoluciji 1244 da se 1000 srpskih vojnika vrati na KiM. Zatim je podsetio na zahtev SL da se usvoji Zakon o reprogramu dugova, koji bi sprečio izvršitelje da građanima plene imovinu i omogućio zamrzavanje dugova na određen period, a osnivanje komunalne banke Grada Trstenik , koje bi doprinelo povoljnijem finansiranju lokalnih komunalnih projekata izdvojio je kao deo predloga SL da se takve banke osnuju u svim većim gradovima Srbije. Takođe, dao je značaj potrebi da se izvrši reforma penzionog sistema Srbije, kako bi se osigurale i povećale redovne isplate zarađenih penzija. Zalažemo se da Srbija poveća subvencije i pomoć koju dobijaju srpski poljoprivredni proizvođači, jer je velikim uvoznicima hrane jedini motiv što veći profit, a ne i očuvanje domaćih proizvođača hrane. Istakao je da Ministtsvi za brigu onselu na čeli sa ministrom Milanom Krkobabićem sprovodi konkretne programe za razvij srpskog sela – dodao je Đurđev.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Novoizabrani predsednik Gradskog odbora SL u Testeniku Boban Babić ukazao je na to da građani Trstenika žive teško, da postoji veliki potencijal za razvoj, ne samo tog kraja, već i čitave Srbije i da će se Srpska liga truditi da dođe do što boljih rezultata kako bi bila u prilici da svoje predloge realizuje. Gospodin Miroslav Vučković koji je izabran za predsednika izvršnog odbora opštinskog odbora u Trsteniku je istakao da je neophodno uložiti srestva u sela opštine i podržati proizvođače hrane po čijem kvalitetu je Testenički kraj nadaleko poznat. Gospodin Goran Stojanović, izabran za sekretara opštinskog odbora Trstenik napomenuo je da Levački kraj poznat po junacima i herojima u svim oslobodilačkim ratovima da su oduvek bili na visini nacionalni zadatak i da će braniti Srbiju od svih neprijatelja.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Izvor: Pink.rs, Foto: Privatna arhiva