Sekretar Ivanišević sa predstavnicima udruženja tumača i prevodilaca znakovnog jezika ,,Ruke govore“

U tom smislu, stav pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, dr Nenada Ivaniševića, i njegovih saradnika je svakako i prilagođavanje pomenute turističke infrastrukture određenim ciljnim grupama, poput osoba sa posebnim potrebama, turista koji sa sobom vode svoje kućne ljubimce, poštovaoce adrenalin sportova i drugo.

Tim povodom, dr Ivanišević se danas sastao sa predstavnicima Udruženja ,,Ruke govore“, udruženjem tumača i prevodilaca znakovnog jezika, te je sa direktoricom Ninom Baranovski, razgovarao o povezivanju OSI i turističkih delatnosti, odnosno prilagođavanju turističke infrastrukture, barem u nekim segmentima, potrebama osoba koje su glovneme, ali i koje su slepe i slabovide.

FOTO: POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU I TURIZAM

Prema rečima direktorice Baranovski, problem jeste osnovna komunikacija sa osobama oštećenog sluha u turističkoj branši, iz čega je proizašla ideja da se ozbiljno pristupi ovom problemu i znatno unapredi postojeća infrastruktura. Počelo bi se od pojedinih gradova, poput Subotice i Novog Sada, izradom aplikacije za mobilne telefone i ostale prenosive uređaje koja bi znatno unapredila pronalaženje kulturoloških i konzumiranje turističko – ugostiteljskih usluga osobama sa invaliditetom, prevashodno osoba oštećenog sluha.

Sekretar Ivanišević je istakao da je potrebno podržati ovaj inovativan pristup veoma važnoj temi, poput prilagođavanja turističke infrastrukture osobama sa invaliditetom, posebno osobama oštećenog sluha i vida, dodavši da će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržati ovaj i slične projekte Udurženja ,,Ruke govore“.

Ivanišević je pozvao predstavnike Udruženja da predstave projekat i aplikaciju na paviljonima Sekretarijata na Sajmu preduzetništva na Novosadskom sajmu koji će biti održan 21. i 22. marta, kao i na Sajmu turizma u Beogradu u nedelju, 27. marta 2022. godine, kako bi se što više ljudi uverilo u mnogostruke benefite ovakvih poduhvata u turizmu.

Izvor: Pink.rs, Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »