Đurđev: Neka je srećno i blagosloveno rođenje Donjecke i Luganske Narodne Republike, dve najmlađe evropske države

Ruska Federacija je usled genocida koji ukrajinska strana sprovodi na prostoru Novorusije uradila jedinu moralno i politički ispravnu stvar – priznala je Donjecku Narodnu Republiku i Lugansku Narodnu Republiku, čime su ove dve ruske države suštinski stekle nezavisnost i u ime Srpske lige i ubeđen sam i u ime većine srpskog naroda im na tome najsrdačnije čestitam – izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da kao Srbin iz Srpske Vojvodine u istorijskom smislu razume borbu Rusa u Donjecku i Lugansku protiv ugnjetavača i želju da se pripoje matici, ali i da su srpskom narodu ti krajevi posebno bliski jer su ih masovno naselili naši sunarodnici u 18. veku stvorivši Slavjanoserbiju i Novaju Serbiju.

– Hrabri iskorak ka nezavisnosti i slobodi ruskog naroda Donjecka i Luganska potvrda je da ruska i slovenska duša slobode i pravde još uvek živi, ali i putokaz i lekcija drugima da kada sami sebe priznaju, i svet će ih pre ili kasnije priznati. Rusija, Venecuela, Kuba, Nikaragva i Huti iz Jemena su takođe svet, i to onaj svetli i slobodarski, i partija kojoj ja pripadam im se sa ponosom pridružuje u čestitkama Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici na nezavisnosti – zaključio je predsednik Srpske lige.

Izvor: Pink.rs, Foto: Privatna arhiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »