Na ovogodišnjoj konferenciji pod nazivom ,,Srbija više od lepote“, posvećenoj turizmu i promociji Srbije, koja je održana u Vrnjačkoj banji, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, dobitnik je priznanja i laureat za profesionalan i nesebičan rad na unapređenju oblasti turizma, pre svega na teritoriji AP Vojvodine, kao i na afirmativnom pristupu svim njegovim granama i aspektima, počev od verskog, gastro, pa sve do vinskog i ciklo turizma.

,,Čast mi je i veliko zadovoljstvo što jesam deo tima i okruženja posvećenog unapređenju i borbi za očuvanje i održanje turističkog sektora, kome je u proteklom dperiodu bila potrebna institucionalna pomoć, kako bi se prevazišli problemi usled pandemije. Ovo priznanje je kruna napornog rada, ali i rada koji ispiunjava, jer su reluztati vidljivi i očigledni. Vraćamo se na ono pređašnje stanje, kada je bilo teško pronaći slobodan smeštaj i krevet više, a posebno mi je drago što svi više upoznajemo našu prelepu zemlju i sve njene ,,budžake“ i skrivene lepote. Turizam u Vojvodini je takođe veoma zastupljen i sve ono što Vojvodina nudi, od njenih salaša, duha ravnice, svih draži kuhinje i vina, svih njenih verskih objekata, sve do biciklista koji jezde ravnicom i bregovima, njenih šarolikih etno odlika, sve je to vojvođanska lepota različitosti koju treba videti i iskusiti“, rekao je dr Ivanišević.

FOTO: OKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU I TURIZAM

Sekretar Ivanišević je ovogodišnji laureat na prezentaciji AP Vojvodine, za doprinos u promociji turizma Srbije, podsticanje i podršku lokalnim samoupravama, turističkim organizacijama, hotelijerima i ostalim turističkim poslenicima u Vojvodini.

Konferencija ,,Srbija više od lepote“, posvećena turizmu, lepoti, zdravlju i velnesu, okupila je velik broj posetilaca, učesnika i poštovaoca turističkih delatnosti i bavila se temama poput izazova i budućnosti u turizmu, sistemu zaštite putnika u organizovanom turističkom prometu, putevima vinskog turizma, kao i manifestacionim i kongresnim turizmom.

Izvor: Pink.rs, Foto: okrajinski sekretarijat za privredu i turizam