Đurđev: Plate Novosađana značajno iznad republičkog proseka, Novi Sad primer uspeha ekonomske politike Vučića i Vučevića!

Objašnjavajući da je najpre politika mera štednje, a potom i postepenog povećanja plata i penzija u sinergiji sa privlačenjem stranih investicija i realizacijom infrastrukturnih projekata koju je osmislio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na primeru Novog Sada dala i više nego očigledne pozitivne efekte, Đurđev se osvrnuo i na konkretne ekonomske uspehe gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

– Zahvaljujući privlačenju stranih investitora iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija Novi Sad je postao Silicijumska dolina Zapadnog Balkana. Govorimo o 370 miliona evra i 11.500 novih radnih mesta u Novom Sadu od 2012. godine do danas. Govorimo o padu broja nezaposlenih u Novom Sadu u posmatranom periodu za neverovatnih 54 odsto – istakao je predsednik Srpske lige.

Đurđev napominje da sa rekordnim budžetom od 35,8 milijardi dinara u 2022. godinu Novi Sad ulazi u realizaciju čak 400 projekata.

– Ono što je posebno pohvalno jeste što infrastrukturni napredak Novog Sada prati i razvoj njegovog duhovnog i kulturnog života. Novi Sad postaje evropska kulturna prestonica i grad bicikala, gde rast kulturnog i ekološkog standarda života takođe potvrđuje visok stepen ekonomskog razvoja. Razvoj Novog Sada predsedniku Vučiću i gradonačelniku Vučeviću niko ne može osporiti – zaključio je Đurđev.

Izvor: Pink.rs, Foto:Printscreen TV Pink

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »