U Kući Đure Jakšića održana treća humanitarna izložba Dijane Đorđević – ‘Udruženju Srpska tradicija’ poklonjeno delo ‘Crna labudica’

U Kući Đure Jakšića održana je treća po redu amaterska izložba slika Dijane Đorđević, novinarke i slikarke. Kao i promocija nove knjige Mile Tomašević koja nosi naziv „San“ za koju je Dijana radila ilustraciju naslovne strane. Ovaj kulturni događaj su upotpunili i radovi mlade umetnice Dijane Tomašević.

Cilj ovog događaja bio je kreativno izražavanje kroz slikarstvo i pisanu reč ali i prikazivanje zajedništva i individualnosti istovremeno.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Sam događaj je imao i humanitarni karakter jer je Dijana Đorđević poklonila svoju sliku „Crna labudica“ Udruženju „Srpska tradicija“ koje vodi Marijana Milikić koja ujedno i pomaže decu sa posebnim potrebama.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

A prihod od prvih prodatih knjiga „San“ autorke Mile Tomašević kao I bajke za decu linija je ona i autor takođe su poklonjene ovom udruženju.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Na samom događaju bio je prisutano dosta zvanica među kojima su bili predstavnici medija, umetnika, predstavnika lokalnih samouprava ali i državnih organa.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »