Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, koji je u petak posetio kompaniju Yumis u Nišu, istakao je da su uspešne domaće firme naše blago, kao i da uvek mogu da računaju na pomoć države.

Mile Kocić, direktor i vlasnik Yumisa, koji je lično dočekao predsednika Vučića i pokazao mu sa kakvim kapacitetima posluje ta komanija, ne krije oduševljenje posle ohrbrujućih reči Vučića prema domaćim firmama.

Kocić, koji se još jednom zahvalio predsedniku Vučiću na poseti, rekao je da je ta kompanija, sada već svojim tridesetogodišnjim radom, proizvodima dobrog kvaliteta i pristupačnim cenama, izgradila svoje mesto kako na domaćem tako i na mnogim inostranim tržištima.

– Dodatni zamajac našem daljem razvoju na inostranim tržištima mogu dati bilateralni pregovori sa državama članicama Afričke unije ili multilateralni pregovori sa Afričkom unijom, samim tim sa svim članicama. U tom kontekstu, poseta predsednika Vučića može imati pozitivne efekte kroz angažovanje Ministarstava privrede i spoljnih poslova u cilju smanjenja visokih carinskih stopa prilikom izvoza naših proizvoda u Afriku – rekao je Kocić I dodao:

– Takođe, izrazili smo svoja očekivanja u vidu bolje saradnje sa poljoprivrednim gazdinstvima u pravcu uspostavljanja kooperacija gde bi Yumis finansirao poljoprivrednu proizvodnju određenih kultura i obezbedjivao poljoprivrednim gazdinstvima siguran otkup. Svakako, ovakav interaktivan odnos države i privrede može biti dobar primer za poboljšanje performansi privrednih subjekata.

Izvor: Pink.rs, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav