Inicijativa Viktora Orbana da se na evropskom nivou formira antiimigrantski i proporodični partijski blok jedini je put za spas tradicionalne hrišćanske Evrope od destruktivnih levo-liberalnih antivrednosti – ovako je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev prokomentarisao najavu mađarskog premijera koja ima za cilj da stvori najuticajniji politički blok u Evropi koji bi bio subjekat, a ne objekat odluka zvaničnog Brisela.

– Orbanov Fides jedna je od partija tzv. nove evropske desnice koja je ne samo na rečima, već i na delima pokazala da je sistemskim merama države moguće povećati natalitet domicilnog stanovništva i da je moguće zaštititi njenu teritoriju od najezde imigranata. Zato smatram da upravo premijer Orban treba da bude predvodnik jednog takvog političkog bloka – istakao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige napominje da njegova partija izražava želju da među prvima stupi u taj blok, te smatra da će građani Srbije, stare evropske i hrišćanske zemlje koja je vekovima bila na braniku Evrope od islamskih zavojevača, prepoznati značaj Orbanove inicijative.

– Krajnje je vreme za ovakve poteze. Sada neki žele da ukinu Božić u Zapadnoj Evropi, da od pojedinih evropskih zemalja naprave parking za imigrante, da celu Evropu nahuškaju protiv Rusije koja je i Mađarskoj i Srbiji i drugim slobodarskim zemljama bliža i srodnija od briselske birokratije. U pitanju je opstanak Evrope kakvu znamo – zaključio je Đurđev.

Izvor: Pink.rs, Foto: Printscreen TV Pink