IVANIŠEVIĆ URUČIO UGOVORE LOKALNIM SAMOUPRAVAMA: Ukupno 2.5 miliona za devet socijalno-ekonomskih saveta

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, danas je svečano potpisao i uručio ugovore korisnicima sredstava, tačnije predstavnicima jedinica lokalne samoprave, po javnom konkursu za finansiranje ili sufinansiranje programa razvoja i delovanja lokalnih socijalno-ekonomskih saveta, na teritoriji AP Vojvodine.

Sekretar Ivanišević je potpisao ugovore sa ukupno devet lokalnih samouprava koje će sredstva usmeriti ka lokalnim savetima i to u Staroj Pazovi, Pančevu, Zrenjaninu, Subotici, Rumi, Bačkoj Palanci, Inđiji, Vrbasu i Kikindi.Sredstva u ukupnom iznosu od 2,5 miliona dinara, namenjena su za redovan rad, programe razvoja i delovanja saveta i to za tekuće poslovanje, kapitalne troškove i podršku u radnom angažovanju koordinatora, odnosno sekretara saveta, uz stvaranje uslova za radovan rad, a u skladu sa zakonom.

Pokrajinski sekretar dr Ivanišević je rekao da ukupan rad Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta i saveta u lokalnim samoupravama, Pokrajinska vlada, odnosno Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, podržavaju sa oko 12 miliona dinara na godišnjem nivou, sa ciljem da se što efikasnije podrži socijalni dijalog koji, prema njegovim rečima nema alternativu.

FOTO: POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU I TURIZAM

,,Važno je pozvati predstavnike lokalnih samouprava koje nisu osnovale socijalno-ekonomske savete na teritoriji AP Vojvodine da ih osnuju. Spremni smo da im pomognemo i finansijski i iskustvom, te da ih uputimo i na one jedinice lokalne samouprave gde saveti dobro posluju, jer smatramo da je to radno telo mesto na kom zajednički mogu delovati poslodavci, sindikati i svi zainteresovani učesnici u privrednom životu. Dijalog nema alternativu, a sami socijalno-ekonomski savetu jesu institucionalni način rešavanja problema zaposlenih, poslodavaca i sindikata“, rekao je dr Ivanišević.

Ivanišević je dodao da danas jedna četvrtina jedinica lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine koje imaju socijalno-ekonomske savete, te da Sekretarijat razgovara sa svim socijalnim partnerima, prevashodno sa Udruženjem poslodavaca Vojvodine kako bi se aktivnije uključili u formiranje saveta gde postoje uslovi.

FOTO: POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU I TURIZAM

,,Rezultat svih inicijativa jeste poboljšanje položaja radnika, to jeste politika i Pokrajinske vlade i Sekretarijata za privredu. Socijalno-ekonomski saveti imaju za cilj da se prava radnika bolje poštuju i da zajedno na jednom mestu mogu da razgovaraju predstavnici lokalnih samouprava, sindikata i poslodavaca. Nastavićemo razgovore o osnivanju novih saveta, jer je to način da se poboljša celokupna privredna klima na teritoriji Vojvodine“, dodao je pokrajinski sekretar.

Ovom podrškom u jedinicama lokalne samouprave, a kroz rad socijalno-ekonomskih saveta, uspostavlja se i ostvaruje delotvoran i kontinuiran socijalni dijalog po pitanjima iz nadležnosti lokalne samouprave, od interesa kako za zaposlene, tako i za i poslodavce.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »