Đurđev: jačanje saradnje sa Gaspromom garant energetske stabilnosti Srbije

Evropi predstoji energetska kriza i zato je važno da Srbija nastavi da sa ruskim Gaspromom gradi interkonektivne gasovode koji bi bili nastavak Turskog toka – izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On ističe da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pravilno i odgovorno razume da je za Srbiju, najbrže rastuću ekonomiju u Evropi, gas pitanje svih pitanja jer je njegova potrošnja u poslednjih nekoliko godina duplirana.

– To je jasan znak da Srbija doživljava ekonomsku ekspanziju, ali bez saradnje sa ruskim Gaspromom, kao pouzdanim energetskim partnerom naše zemlje, energetska, a time i ekonomska stabilnost Srbije bi bile dovedene u šitanje – navodi Đurđev.

Sudeći po Đurđevu, predstojeći razgovori predsednika Vučića i Putina biće izuzetno važni, ali očekuje najbolji mogući ishod.

– Zvanična Moskva dobro zna da je Srbija jedina evropska zemlja koja nije uvela nikakve sankcije Rusiji, da Srbija nije bila prepreka u izgradnji ni Južnog ni Turskog toka, naprotiv, da je naša zemlja zajedno sa Gaspromom izgradila 400 kilometara gasovoda. Zato očekujem razumevanje naših ruskih partnera, jer energetski stabilna i ekonomski jaka Srbija ide u korist ruskoj geopolitičkoj strategiji na ovim prostorima. Nismo, niti ćemo jedni drugima ikada okrenuti leđa kada je teško – zaključio je predsednik Srpske lige.

Foto: Printscreen TV Pink

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »