DODELJENA POMOĆ NAJUGROŽENIJIM SRPSKIM PORODICAMA IZ ŠTRPCA

Fondacija „Dajana Paunović“ i NVO „Primo la toleranca“ (Primo la toleranzza) iz Štrpca, dodelili su pakete pomoći socijalno ugroženim porodicama u ovoj srpskoj opštini. Deca iz ovih porodica dobila su pomoć u vidu tablet uređaja, dečje garderobe i sredstava za higijenu, a ispred partnerskih organizacija pakete su im uručile Dajana Paunović i Snežana Savić.

„Poseban je doživljaj doći, videti i sresti ove porodice, doživeti emociju ove dece. Ovo ne mogu da nazovem najemotivnijim projektom, jer ovo nije projekat ovo je život, ovo je pitanje ljudskosti. Danas smo sa ovim mališanima doživeli i suze i smeh i radost i to je ono što daje pun smisao svemu što zajednički radimo kako bismo im omogućili budućnost koju zaslužuju“, izjavila je Dajana Paunović, osnivač istoimene fondacije.

Pored Fondacije i organizacije „Primo la toleranca“ , akciju su pomogli kompanija „Comtrade“ iz Beograda koja je donirala tablete za najugroženiju decu sa ovog područja, kao i Centar za socijalni rad čiji su predstavnici pomogli u odabiru porodica kojima je pomoć najpotrebnija.

„Danas smo imali priliku da, zajedno sa partnerskom organizacijom iz ovog mesta, dodelimo pomoć najugroženijim porodicama iz Štrpca kao sredine gde se redovno vraćamo i gde ćemo dolaziti i ubuduće. Posebno nam je zadovoljstvo što smo ovoj deci omogućili da dobiju ono što im je neophodno, uključujući i opremu za IT opismenjavanje što će bar malo doprineti njihovom ukupnom obrazovanju i poboljšanju šansi za srećniju budućnost koju zaslužuju“, istakla je Paunovićeva.

Prilikom posete ugroženim srpskim porodicama, Snežana Savić, ispred nvo „Primo la toleranca“ poručila je da je ovo tek početak zajedničkih akcija ovih partnerskih organizacija.

„Hvala Dajani što je najpre imala volje da na terenu vidi koji su problemi koje ljudi ovde imaju i što je sada ispunila obećanje i zajedno sa nama organizovala akciju dodele pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Upravo je ovo dobar primer kako svako ko ima medijski uticaj može da pomogne i mi ćemo nastaviti to da radimo“, poručila je
ona.

Članovi porodica koje su dobile pakete nisu krili radost i zadovoljstvo zbog posete, a donatori su poručili da su suze radosnice neke od dece dovoljna satisfakcija da ubuduće još više rade kada je u pitanju pomoć socijalno ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »