Upravna zgrada Površinskih kopova Rudarskog basena “Kolubara” je zgrada u kojoj se obavljaju administrativni poslovi i u njoj ne borave radnici koji učestvuju u proizvodnom procesu, kaže u izjavi za javnost Milorad Grčić v. d. direktor „Elektroprivrede Srbije“.

Kako se navodi, proces proizvodnje na kopovima RB “Kolubara” odvija se normalno, bez smetnji.

– Deo zaposlenih koji rade administrativne poslove tražio je od direktora Površinskih kopova RB “Kolubara” da im omogući izlazak pre početka najavljenog protesta smenjenog predsednika Sindikata Milana Đorđevića, jer su uplašeni za svoju bezbednost i plaše se potencijalnih zloupotreba – navodi se u saopštenju Milorada Grčića i dodaje:

– Prema dostupnim informacijama, Đorđevićev skup se odvija nedaleko od upravne zgrade, ali na otvorenom prostoru, van kopova, i niko ne sprečava zaposlene da prisustvuju bilo kakvim skupovima van radnog vremena. Najvažnije je da moramo brinuti i o zahtevima radnika koji ne žele da učestvuju na takvim skupovima. Još jednom, pod punom odgovornošću tvrdim da je sve što je izgovorio Milan Đorđević notorna laž izgovorena samo zbog ličnih interesa.

Foto: Printscreen TV PINK