PUPS I SRPSKA LIGA POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI U GLAVNOM GRADU! Stefan Krkobabić: Beograd – socijalno odgovorni grad; Đurđev: Gradski odbor SL spreman je da uzme puno učešće uz nesebičnu podršku svim nastojanjima PUPS-a

U susret gradskim izborima PUPS i Srpska liga imaju isti cilj – učiniti Beograd socijalno odgovornim gradom, izjavio je Stefan Krkobabić, funkcioner PUPS-a i potpredsednik Skupštine Srbije, nakon potpisivanja sporazuma o saradnji gradskih odbora Beograda PUPS-a i Srpske lige.

– Sve tekovine PUPS-a u gradu Beogradu vezane za socijalnu politiku biće sačuvane i proširene – od besplatnog gradskog prevoza do socijalnog preduzetništva koje konačno mora da zaživi. U Beogradu ga željno iščekuje minimum 100.000 osoba sa invaliditetom – rekao je Krkobabić.

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev izrazio je spremnost da gradski odbor ove partije uzme puno učešće uz nesebičnu podršku svim nastojanjima PUPS-a da se kvalitet građana prestonice poboljša.

FOTO: DANIJEL KULAČIN

– Srpska liga će podržati Program PUPS-a za predstojeće gradske izbore kao i kandidata za gradonačelnika za koga se PUPS opredeli – izjavio je Đurđev konstatujući da je PUPS treća po snazi i najkredibilnija politička partija danas u Srbiji.

U ime PUPS-a Sporazum je potpisao Vladan Đukić, koordinator gradskog odbora Beograd, koji je podsetio na tekovine PUPS-a u Gradu Beogradu u periodu od 2008. do 2012. godine.

FOTO: DANIJEL KULAČIN

– U to vreme smo uveli 13. penziju za najugroženije penzionere, besplatan gradski prevoz za sve sugrađane preko 65 godina života, opremili smo dnevne boravke i klubove za penzionere u svim opštinama, a osposobili smo, izgradili i opremili i dnevne boravke za decu sa smetnjama u razvoju. Sve to uz konstantnu brigu za sve osobe sa invaliditetom i sve ugrožene kategorije građana – rekao je Đukić.

FOTO: DANIJEL KULAČIN

U ime Srpske lige Sporazum je potpisao Vladimir Jestrović, predsednik gradskog odbora Beograd, koji je izjavio:

FOTO: DANIJEL KULAČIN

– Izuzetno cenimo sve što je PUPS u svom dosadašnjem delovanju učinio za Grad Beograd i želimo da našom saradnjom još više doprinesemo poboljšanju položaja naših starijih ali i mladih sugrađana.

FOTO: DANIJEL KULAČIN

Danas potpisani sporazum, između ostalog, predviđa ostvarivanje odnosa, u korist građana Beograda, na polju političke, ekonomske, socijalne, naučne, kulturne i ekološke saradnje, unapređenje saradnje u oblasti razvoja ruralnih oblasti, ravnomernog regionalnog razvoja i turističkih potencijala Beograda, ostvarivanje prava osoba sa invaliditetom, podršci svih programa socijalne pomoći najugroženijim Beograđanima, uključujući davanje garantovanih penzija, razmenu iskustava i primera dobre prakse, kroz redovne sastanke rukovodstava dveju partija i organizovanje zajedničkih radionica, akcionih timova i realizaciju zajedničkih projekata.

FOTO: DANIJEL KULAČIN

Izvor: Pink.rs, Foto: Danijel Kulačin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »