ĐURĐEV: Gradonačelnik Vučević poštuje himnu „Deca su ukras sveta“

– Koliko novosadska gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem, radi u duhu one Ršumove pesme „Deca su ukras sveta“ koju je, na predlog Raše Popova, Organizacija „Prijatelji dece“, proglasila dečjom himnom Srbije, dokaz je i jučerašnje potpisivanje ugovora o nabavci besplatnih udžbenika za 4.039 novosadskih đaka prvaka koliko ih je, ove godine, upisano u 35 osnovnih škola u „Srpskoj Atini“ – izjavio je predsednik Srpske lige (SL) Aleksandar Đurđev.

Đurđev je naglasio da je to urađeno baš u vreme kada se užurbano privode kraju i radovi na najmodernijoj (privremeno kovid) bolnici na Mišeluku, koja otvara ogromne perspektive razvoja Novog Sada na sremskoj strani.

– Zdravlje svih građana, pogotovo u vreme ove pandemije, najvažnije je pitanje današnjeg sveta, a sadašnjost i budućnost naše dece pitanje smisla postojanja svakoga od nas pojedinačno, ali i čitavog čovečanstva. Grad Novi Sad je za besplatne udžbenike najmlađim školarcima obezbedio više od 27 miliona dinara i time rasteretio velikih izdataka četiri hiljade novosadskih porodica. Osim što trenutno gradi tri nova vrtića, Novi Sad je obezbedio i besplatan boravak za više od 17.000 dece u vrtićima, što grad plaća 625 miliona dinara godišnje, a smeštaj 3.400 dece u privatnim vrtićima grad subvencioniše sa više od 327 miliona dinara. Za novosadske đake i studente godišnja karta za gradski prevoz košta samo 5.000 dinara, što je, na godišnjem nivou, ušteda za roditeljski budžet blizu 30.000 dinara. A sa blizu 12 miliona grad godišnje nagradi najbolje učenike – podsetio je poslanik Đurđev.

Đurđev je istakao da je briga o porodici, a naročito o deci, jer „nema sveta ni planete, gde ne može stići dete“, bila i ostala prioritet gradonačelnika i njegovog tima na čelu Novog Sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »