Vesić: Ako ne možeš da ih pobediš, ti im se pridruži

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, rekao je da mu je drago što je opoziciona grupa „Ne davimo Beograd“ prihvatila poziv Grada da svi građani daju svoj doprinos da prestonica bude zelenija, navodeći da su kupili 30 stabala čiju sadnju počinju danas.

FOTO: BEOGRAD.RS

Naveo je da su ga iz inicijative „Ne davimo Beograd“ poslušali i kupili 30 stabala i dodao da je danas na račun „Zelenila Beograd“, u njihovo ime, Evropski fond za Balkan uplatio 193.428,51 dinar.

FOTO: BEOGRAD.RS

Dodao je da će ih saditi danas na lokacijama koje je odredio Grad Beograd i da je to veoma pohvalna promena u njihovom ponašanju, te da je dobro da ove evropske pare budu potrošene za nešto korisno.

FOTO: BEOGRAD.RS

-Drago mi je da su ovi opozicionari konačno razumeli da samo sadašnja vlast ima snage i volje da uredi Beograd. Pohvalno je što su počeli da sarađuju sa Gradom i što su imali snage da se otmu iz ruku političkog ekstremiste Dragana Ðilasa – rekao je Vesić gostujući na Studiju B, navodi se u saopštenju.

FOTO: BEOGRAD.RS

Naveo je da je nedavno i on lično kupio pet stabala što je, sa 30 stabala koje je kupila inicijativa „Ne davimo Beograd“, ukupno 35.

-Što bi rekli u crtanom filmu “ako ne mogu da nas pobede, da nam se pridruže“ ili da kažem jezikom njihovih sponzora koji odlično razumeju – Welcome to Club – poručio je Vesić.

Naveo je da je na početku ove godine utvrđeno da je 1.199 drvorednih stabala trulo ili je proteklih decenija uništeno, podsetivši da Beograd ima 56.513 drvorednih stabala u 743 ulice i još oko 400.000 stabala o kojima brine JKP „Zelenilo Beograd“ koja nisu drvoredna već se nalaze u parkovima i na drugim javnim površinama.

Precizirao je da je „Zelenilo Beograd“ tokom 2019. godine posadilo 4.223 stabla, da će u ovoj godini biti posađeno 8.482 stabla iz gradskog budžeta, dok su građani i kompanije donirale 1.267 stabala.

Dodao je da je od početka godine zasađeno 767 novih drvorednih stabala na mestu gde su posečena stara, a da je u toku sadnja preostalih 432 stabla.

Vesić je istakao da se Beograd ubrzano razvija, kao nikada u svojoj modernoj istoriji, i da postaje dobro mesto za život svih ljudi, bez obzira na političko opredeljenje.

-Nema velikih društvenih i ekonomskih promena bez velike podrške građana i drago mi je da su ovi ljudi otrgli od politike Dragana Ðilasa i počeli da sarađuju sa Beogradom kao građani i mi ih u tome podržavamo – dodao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *