NOVI BEOGRAD IMA NOVE, NEOBIČNE STANARE! Dok se neki sugrađani žale na njihov SABLASNI HUK TOKOM NOĆI, drugi su im se obradovali jer su SIMBOL SREĆE I USPEHA (FOTO)

Na Novom Beogradu, u bloku 45, neobična pojava – prethodnih dana u ovaj deo grada doselille su se sove, i to u velikom broju.

Stare mudrice ne plaše se stanara Bloka 45 koji su odabrale za svoj novi dom, a ima ih skoro na svakom drvetu u ovom kraju. 

Građani kažu da su ih i te kako primetili – kako i ne bi kada su ih grane pune! Maltene na svakom drvetu ima ih barem po 20, a najlakše ih je primetiti tokom dana kada miruju. Postavlja se pitanje otkud sove u tolikom broju baš na Novom Beogradu? 

U pitanju je mala ušara, odnosno utina, za koju je karakteristično ovakvo ponašanje. U zimskom periodu ove sove se okupljaju u jata i traže zaklon. Ove sove štite građane od glodara, da su tokom dana nečujne i slabo vidljive, a da su tokom noći u akciji, kada kreću u potragu za glodarima. 

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

I zaista, već sa prvim sumrakom ove sove kreću u akciju, a njihov prepoznatljiv huk neki porede sa škripom ljuljaške.

Iako se većina Novobeograđana obradovala svojim novim komšijama koje predstavljaju simbol sreće i uspeha, ima i onih kojima smeta njihov noćni huk. 

Međutim, nikako ne pokušavajte da im naškodite ili da ih ubijete, jer biste u tom slučaju mogli da platite kaznu od 200.000 dinara po jedinki. 

Foto: TV Pink Printscreen

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »