U Bloku 51 na Novom Beogradu blizu Bežanijske kose, Beograd će dobiti svoje groblje kućnih ljubimaca (VIDEO)

Vlasnici kućnih ljubimaca u prestoniciu imaju veliki problem kada ugine njihov ljubimac, a Grad Beograd je uvideo taj problem.

Svi oni koji imaju kućne ljubimce znaju koliki problem nastaje kada, nažalost, ugine kućni ljubimac. Zato smo mi po ugledu na velike evropske i svetske gradove odlučili da izgradimo groblje za kućne ljubimce, kako bi građani mogli da ih sahrane, čime se istovremeno rešava i jedan od većih komunalnih problema našeg grada, napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu uz video na kom godovori o ovom projektu.

Veoma sam srećan što mogu da najavim projekat Grada Beograda i siguran sam da će ovo biti jedan od onih projekata koji će ostati upamćen u gradu – rekao je Vesić u videu.

Kako kaže Beogradađani nisu imali gde da sahrane kućnog ljubimca kada on ugine i da je to ozbiljan komunalni probroblem koji postoji već decenijama.

– Beograd je izdvojio negde oko 168 miliona dinara, što je negde oko milion i 500.000 evra za izgradnju ovog kompleksa – naglasio je on.

Kako naglašava, to će biti jedno zaista lepo uređeno mesto.

– Ovo je u Bloku 51 na Novom Beogradu blizu Bežanijske kose i konačno će Beograd dobiti svoje groblje kućnih ljubimaca – istakao je zamenik gradonačelnika, dodajući da je ovo civilizacijska stvar za Beograd.

– Možda nije najveća kada je u pitanju novac, ali verujte mi, s obzirom koliki broj ljudi ima problem u vezi sa svojim kućnim ljubimcima ovo je zaista civilizacijski napredak za Beograd i zato sam danas srećan i zadovoljan – rekao je Vesić.

Сви они који имају кућне љубимце знају колики проблем настаје када, нажалост, угине кућни љубимац. Зато смо ми по угледу на велике европске и светске градове одлучили да изградимо гробље за кућне љубимце, како би грађани могли да их сахране, чиме се истовремено решава и један од већих комуналних проблема нашег града.

Posted by Горан Весић on Monday, August 17, 2020

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *