Porodica Blagoja Jovovića zahvaljuje Goranu Vesiću na imenovanju ulice!

Porodica Blagoja Jovovića, koja živi u Argentini, zahvalila je zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na inicijativi da jedna ulica u Beogradu dobije ime po njemu i istakla da inicijativa omogućava da „pravda progovori“ i da se prepozna istorijska istina i važnost koju je imao atentat koji je Jovović učinio protiv ratnog zločinca Ante Pavelića.

U pismu koje su potpisalu supruga, sin i tri ćerke Jovovića navodi se da 20 godina od njegove smrti inicijativa i priznanje uzdižu lik Blagoja Jovovića na „nivo velikih sinova srpskog naroda i ostavljaju njegov lik na pravo mesto u istoriji kao primer na kojem se uče pokoljenja“. 

-Njegov primer je pre svega svedočanstvo o ljubavi prema svojoj Otadžbini i Crkvi, srpskim vrednostima koje su mu usadili njegovi preci i primer snažne posvećenosti sećanju na ogromni broj nevinih žrtava koje je srpski narod podnio u NDH i posebno u koncentracionom logoru Jasenovac – navodi se u pismu porodice koje je objavio Javni servis. 

Porodica je na kraju dodala da bi volela, kada to prilike budu dopustile, porodično da poseti Beograd i da se Vesiću i lično zahvali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »