OVO JE SPISAK PREKRŠAJA KOJI ĆE VAS SKUPO KOŠTATI Neki i 25.000 dinara: Oko sokolovo motri na VOZAČE

Novi sistem za kažnjavanje bahatih vozača u Beogradu počeo je da radi juče.

Sistem „oko sokolovo“ kontroliše parkiranje u 93 ulice Beograda, a naplata kazni počeće, kako su najavili nadležni, od 10. avgusta.

Načelnik Komunalne milicije Igor Divac kaže da je sistem napravljen tako da snima „apsolutno sve“ 360 stepeni oko vozila.

„Kad naš sistem fotografiše vozilo, automatski registruje da li je vozilo regularno parkirano ili nepropisno, bahato, na šinama, žutoj traci, zelenoj površini“, napominje Divac.

Prema njegovim rečima, kamera u vozilu prepoznaje da li u automobilu sedi vozač ili ne.

Ukoliko su u automobilu uključena sva četiri pokazivača pravca, a vozač sedi u vozilu, neće biti sankcije, kaže Divac. Ako vozača nema u vozilu, platiće kaznu.

Kazne ako vas „upeca“ „oko sokolo“ su od 5.000 do 25.000 dinara.

Najdrastičnije kazne za fizička lica, od 25.000, su ako je vozilo parkirano na pešačkom prelazu, žutoj traci, tramvajskim šinama i zelenim površinama.

Najblažu kaznu, od 5.000 dinara, platiće oni koji se parkiraju na trotoaru a ne ometaju kretanje pešaka ili u sporednim ulicama gde vozilo ne ometa saobraćaj ali je na kolovozu.

U slučaju da je neko drugi upravljao vozilom, vlasnik može da se žali Komunalnoj miliciji.

FOTO: PINK.RS

On ima rok od osam dana da dostavi podatke o tome ko je upravljao vozilom. Tada Komunalna milicija dostavlja prekršajni nalog onom licu koje je upravljalo vozilom, kaže Divac.

Dodaje da vlasnik može platiti pola novčane kazne ako prihvati odogovornost.

Izvor: Pink.rs/Kurir.rs, Foto: Pink.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *