Nova vlast u Novom Beogradu u septembru

Opština Novi Beograd mogla bi da dobije novu vlast 7. septembra za kada je zakazana konstitutivna sednice Skupštine te opštine.

Prema konačnim rezultatima lokalnih izbora 21. juna, posle ponovljenog brojanja glasova po prigovoru Srpske napredne stranke, tesnu pobedu ostvarila je lista aktuelnog predsednika opštine Aleksandra Šapića sa osvojenim mandatom više od SNS.

Na sednici Opštinske izborne komisije, održanoj 9. jula, nakon ponovnog prebrojavanja glasova, utvrđeno je da je lista predvođena aktuelnim predsednikom opštine osvojila 43 odsto glasova, odnosno 23 mandata, dok je drugoplasirana lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu“ sa osvojenih 42 odsto glasova, odnosno 22 mandata.

U sazivu buduće Skupštine opštine Novi Beograd naći će se i lista “Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“ sa osvojenih 7 odsto, odnosno četiri mandata.

Iako je poznat pobednik izbora u Novom Beogradu, konačni izborni rezultati donose postizbornu neizvesnost u toj opštini, s obzirom na malu razliku u broju osvojenih mandata Šapića i SNS, a koju bi, prema spekulacijama medija, mogao da razreši SPS eventualnim formiranjem koalicije sa jednom od te dve liste, a u tom slučaju ta partija bi postala “jezičak na vagi“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »