Karić čestitao Lukašenku i narodu Belorusije Dan nezavisnosti

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, počasni konzul Belorusije, počasni predstavnik Beloruske trgovinsko-industrijske komore u Srbiji, i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Belorusijom u Narodnoj skupštini Srbije čestitao je predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku i beloruskom narodu Dan nezavisnosti.

– Ovaj praznik je u sebi otelotvorio hrabrost i herojsku prošlost beloruskog naroda i postao živo svedočanstvo njegove posvećenosti i ljubavi prema domovini. Zahvaljujući podvizima dedova i očeva u najtežim bitkama osvojena je velika pobeda u Drugom svetskom ratu kao i pravo na život i nezavisnost Belorusije. Danas se iskreno radujemo impresivnim uspesima moderne Belorusije kako u privredi, tako i u socijalnoj sferi i na međunarodnoj sceni – naglasio je Karić.

FOTO: BK

On je u video poruci povodom 3. jula, dana kada je 1944. godine glavni grad Minsk oslobođen od nemačkog agresora, istakao da Belorusija i Srbija streme istim slobodarskim vrednostima.

– Srbija veoma ceni tradicionalne odnose sa Belorusijom i dobre tradicionalne odnose dvojice predsednika Aleksandra Lukašenka i Aleksandra Vučića, koji su usmereni na dalju blisku bilateralnu saradnju u interesu dva naroda. Na ovaj praznični dan poželo bih svim Belorusima dobro zdravlje, blagostanje, sreću i mirno nebo iznad glava. Živela Republika Belorusija! Živelo prijateljstvo Republike Belorusije i Republike Srbije! – poručio je Dragomir J. Karić uzviknuvši glasno tri puta „ura“, vekovni poklič slobode.

FOTO: BK

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »