DIJETE NIKADA NISU REŠENJE! Nutricionista za Pink otkriva tajnu vitke linije i pravilne ishrane (VIDEO)

Za vreme pandemije koronavirusa mnogi su nabacili nekoliko kilograma viška. Nutricionista Verica Đokić pojasnila je da nije problem sa koronom to što smo bili u zatvorenom prostoru već što se naš odnos prema stresu reflektovao kroz hranu i kroz suvišne kilograme.

Đokić je rekla da su se nakon ukidanja vanrednog stanja pojavile neke mnogo restriktivne dijete koje daju nadu da će se osobe za nekoliko dana vratiti na kilažu od pre vanrednih okolnosti.

– Nažalost, nijedna od tih dijeta nema dugoročne efekte po izgled, jedini dugoročan efekat koji imaju je po naše zdravlje i metabolizam. Nikada dijeta nije pravi način da regulišemo našu ishranu, niti kilograme – istakla je Đokić u Novom jutru TV Pink.

Đokić je rekla da ishrana mora da bude raznovrsna, izbalansirana, umerena.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

– Razlog zašto ne uspevaju brze, prolećne dijete je zato što su restriktivne. Nijedna restriktivna dijeta ne može dugo da se drži i uvek ima Jo Jo efekat – pojasnila je Đokić.

Kako kaže, nikada dijete nisu rešenje, rešenje je uvek adekvatno isplanirana ishrana prema našoj dnevnoj potrošnji.

– Zavisi od toga kada ustanemo da li ćemo ići nešto fizički da radimo, ili ćemo sesti za računar. Od toga zavisi energija koja treba da se daje u prvom delu dana – navela je Đokić.

FOTO: PIXABAY.COM

Ona je rekla da je suština u svemu naviti svoj metabolizam, da on radi kako treba.

– Treba da uvremenimo svoje obroke, da se zna kada doručkujemo, kada ručamo, kada večeramo. Na taj način izbegavamo nagli pad šećera – objasnila je Đokić.

Izvor: Pink.rs, Foto: Pixabay.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »