Nedelja besplatnog odnošenja kabastog otpada u Beogradu

JKP „Gradska čistoća“ organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog otpada koja će, umesto uobičajeno svakog prvog vikenda u mesecu, ovoga puta biti produžena i trajati sedam dana, počev od 6. do 12. juna.

Tokom nedelje besplatnog odnošenja kabastih stvari, sugrađani koji raspolažu većim količinama tog otpada, treba da se jave „Gradskoj čistoći” besplatnim pozivom na broj telefona 0800 000 807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti. Radnici „Čistoće” će ubrzo izaći na teren i ukloniti otpad, kako se ne bi gomilao na javnim površinama i ometao pešake i saobraćaj.

Direktor JKP „Gradska čistoća“, Marko Popadić, podseća da se usluga odnošenja kabastog otpada, svakog drugog dana izuzev prvog vikenda u mesecu, naplaćuje u skladu sa cenovnikom tog preduzeća.

„Kabasti otpad je često sastavni deo „divljih“ deponija. JKP „Gradska čistoća“ u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine počelo je akciju saniranja 24 takve deponije na teritoriji osam beogradskih opština. Kako bi se smanjila mogućnost ponovnog formiranja nelegalnih smetlišta, „Čistoća“ je pokrenula različite edukativne kampanje i akcije poput besplatnog odnošenja kabastog otpada svakog prvog vikenda u mesecu. Prema dosadašnjem iskustvu, znamo da se sa lepim vremenom povećava i količina kabastog otpada na beogradskim ulicama, verovatno usled renoviranja i preuređenja domova. Zato smo odlučili da i ove godine izađemo u susret sugrađanima i olakšamo im odnošenje kabastog otpada. Fizička lica će tokom cele naredne nedelje moći da ostave nepotrebne kabaste stvari ispred svojih dvorišta ili pored najbližih kontejnera odakle će ih naše ekipe odneti bez ikakve novčane naknade“, kaže Popadić i napominje da u kabasti otpad ne spada šut i drugi građevinski otpad.

Odnošenje kabastog otpada besplatno je samo za fizička lica. Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se plaća po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati. Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće” dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da iskoriste ovu besplatnu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada nesavesni pojedinci u želji da izbegnu plaćanje ove usluge kabasti otpad ostavljaju na za to nepredviđene javne površine.

Foto: JKP Gradska čistoća 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »