Belgrade Beer Fest 2020: Rokenrol i pivo u niskom startu

Kao producenti Belgrade Beer Festa nadamo se da će tokom avgusta epidemiološki uslovi dozvoliti organizaciju festivala uz maksimalno poštovanje svih mera, stoji u saopštenju Organizacioni tim Belgrade Beer Festa.

Saopštenje prenosimo u celosti:

U kontaktu smo sa gradskim i republičkim institucijama i verujemo da zajedno možemo pronaći adekvatno rešenje, naravno, pre svega slušajući struku i prateći razvoj situacije.

Predviđeni termin održavanja festivala je od 12. do 16. avgusta i već je urađeno puno toga na pripremi obeležavanja punoletstva najmasovnijeg muzičko-pivskog festivala u ovom delu Evrope. Posledice koje aktuelna pandemija ima na razvoj muzičke industrije i manifestacionog turizma širom sveta svakako negativno utiču i na organizaciju svih festivala u Srbiji, ali se ipak nadamo najboljem mogućem rešenju.

Kao i kod drugih delatnosti, bićemo apsolutno spremni da ispoštujemo sve preporučene mere, jer je zdravlje i bezbednost naših posetilaca na prvom mestu. S tim u vezi, razmatramo sve alternativne opcije, od modifikacije samog festivala pa do pomeranja datuma, ali ipak se nadamo da će avgust biti zdravstveno najidealniji za održavanje manifestacije. Belgrade Beer Fest se održava na ogromnom prostoru i moguće je da obezbedimo sve uslove da publika i ove godine uživa u besplatnim koncertima uz poštovanje socijalne distance, ograničavanje broja prisutnih posetilaca i povećanje broja sedećih mesta. Mislimo da smo svi već usvojili pravila ponašanja tokom pandemije i da će publika biti spremna da ispoštuje sve mere.

FOTO: BELGRADE BEER FEST

Razmišljali smo puno i o aktivnostima koje bi radili iz karantina, ali to jednostavno ne bi bilo to. Pivo da pijemo virtuelno na društvenim mrežama nećemo, jer je ono simbol dobrog raspoloženja i druženja uživo. Slično važi i za dobar rokenrol – festivalsku atmosferu je nemoguće jednim dugmetom pretočiti u sterilne gigabajte. Mi iz event industrije, koja je u vrhu među najviše stradalim, uvek kažemo da je svaki sledeći festival najbolji. Sada verujemo da ovogodišnji zaista mora biti najbolji. Duh zajedništva je oduvek bio zaštitni znak festivala, a u ovogodišnjem izdanju se nadamo da će moći da se i oseti u vazduhu. Naš festival već 17 godina prenosi poruke da je Beograd gostoprimljiv grad, željan druženja i interakcije sa okruženjem i to su najvažnije vrednosti našeg festivala, tako da nećemo spuštati lestvicu.

Značaj Belgrade Beer Festa na svetskoj festivalskoj sceni ove godine je istakao i renomirani portal www.bestbeerfestivals.com koji je nedavno naš festival uvrstio u 10 najboljih pivskih festivala na svetu. Nalazimo se na 2. mestu u Evropi, a na 4. mestu u svetu! To je još jedan razlog više da se nadamo da ćemo punoletstvo festivala proslaviti sa našom vernom publikom, zbog koje Beogradski festival piva i postoji. Sve što je urađeno prethodnih godina kroz brojke izgleda ovako: 17 godina, 85 dana, 9 miliona posetilaca, 1 milion turista iz svih krajeva sveta, 920 muzičkih nastupa, 550 pivskih ukusa, 45 društvenih kampanja, 20.000 medijskih objava u zemlji i inostranstvu, 6 nagrada.

FOTO: BELGRADE BEER FEST

Festivali su odličan vid promocije jedne nacije, zemlje i njenih potencijala, mnogo bolji od direktnog reklamiranja. Oni podstiču ekonomski razvoj, povezuju zajednicu, stvaraju netipična turistička iskustva. Manifestacije i sportski događaji su u svakoj zemlji veliki motor razvoja, jer pored nesumnjivih ekonomskih koristi za zemlje domaćine, imaju i veliku nematerijalnu vrednost u interakciji sa posetiocima iz drugih zemalja. Možda će to uskoro biti potrebnije više nego ikada do sada.

I da završimo optimistično, corona je dobro pivo!

Foto: Belgrade Beer Fest 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »