In memoriam Igor Spasov (1960 – 2020)! Bogoljub Karić i RTV BK Telecom izražavaju duboko žaljenje povodom smrti dugogodišnjeg novinara i člana uređivačkog drim tima RTV BK

Vest koja nas je sve duboko potresla, da Igora Spasova više nema, stigla je u vremenu kada se broj umrlih u celom svetu broji na hiljade. Istovremeno,  ova vest o preranom završetku jednog života ispunjenog kreativnošću, pozitivizmom i skromnošću, bezrezervno ostavlja sa tugom u srcima stotine kolega sa RTV BK TELECOMA i milione gledalaca kultne emisije „EKSPIRIJUM“.

Naš Igor je završio vrhunsku profesionalnu češku filmsku i TV akademiju FAMU, pa iako je diplomirao FTV montažu, dinamika novinarskog poziva  ga je profilisala za sva vremena. Nakon gašenja BK televizije, autor emisije „EKSPIRIJUM“ Igor Spasov povukao se s malih ekrana i počeo da predaje na međunarodnom filmskom konzervatorijumu u Pragu. Ostaće upamćen njegov autorski rad na TELEVIZIJI OTVORENIH OČIJU, i istorijsko svedočanstvo kroz sve njegove autorske emisije, kada je malo ko imao hrabrosti i snage da u jednom od najtežih perioda kroz koji je Srbija prolazila iskaže istinu na otvoren i snažan način. Takođe, njegov FILMU O GAŠENJU TELEVIZIJE BK, u kome su u njegovom beskompromisnom stilu razobličene sve zle namere i nezakonitosti za gašenje jedne od najuglednijih televizija Zapadnog Balkana, ostaje kao trajno svedočanstvo vrhunskog novinarskog rada. 

Ti si, Igore, obezbedio svoje mesto u istorijskom nasleđu srpskog novinarstva. Nikada, kao i sve naše druge kolege nisi preboleo prisilno zatvaranje i rasturanje jednog od najprofesionalnijih televizijskih timova. Za nas koji smo ga poznavali, delili sa njime svoja razmišljanja i tražili često i profesionalne savete, ostaće zauvek upamćen kao poseban i drag čovek, uvek spreman da pomogne.

Izražavamo u ime osnivača RTV BK TELECOM i svih naših kolega njegovoj porodici i najbližima, duboko ljudsko saučešće na ovom nenadoknadivom gubitku, sa porukom da će njegov rad živeti u svakom snimljenom minutu bogatog televizijskog stvaralaštva koje je ostaje iza njega.

BOGOLJUB KARIĆ SA UREĐIVAČKIM KOLEGIJUMOM, KOLEGAMA I PRIJATELJIMA RTV BK TELECOM   

28.03.2020.

BEOGRAD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »