Alfa BK univerzitet dodelio titulu počasnog doktora nauka prvom čoveku Muslimanske svetske lige

Alfa BK univerzitet dodelio je titulu počasnog doktora nauka dr Muhamedu bin Abdul-Kerimu el Isi, generalnom sekretaru Muslimanske svetske lige – Rabite.

U obrazloženju je navedeno da je El Isi ovo značajno priznanjeuručeno zbog izuzetnog doprinosa i posvećenosti na poljumeđuljudske tolerancije i razumevanja među ljudima i religijama usvetu.

FOTO: BK

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, jedan od osnivača Alfa BK univerziteta, prvog privatnog univerziteta u Jugoistočnoj Evropi, u svom obraćanju podsetio je da su on i narodna poslanica Milanka Karić, između ostalog, i članovi Parlamentarnih grupa prijateljstva sasvim arapskim zemljama pri Narodnoj skupštini Srbije.

FOTO: BK

FOTO: BK

– Drago mi je što našeg gosta možemo da dočekamo u hramu naukekao što je Alfa BK univerzitet. Želim da ga pozdravim u imeutemeljivača i idejnog tvorca Alfa BK univerziteta Bogoljuba Karića i svih članova porodice Karić. Njegov dolazak ovde je za nas praznik. Sobzirom na to da imamo nekoliko počasnih doktora nauka koji sulaureati i Nobelove nagrade, poput Petera Handkea, imam pravo da verujem da ćemo sledeći put Muhameda bin Abdul-Kerimu el Isu unašoj zemlji i na Alfa BK univerzitetu pozdraviti kao dobitnika Nobelove nagrade – naglasio je Dragomir J. Karić.

Generalni sekretar Muslimanske svetske lige El Isa se u prepunojvelikoj sali Alfa BK univerziteta zahvalio na izuzetnoj počasti kojamu je priređena.

– Želim da iskažem zadovoljstvo i oduševljenje što sam ovde sa vama.Zaista osećam veliku privilegiju da sam ovim činom postao članporodice Alfa BK univerziteta i zahvalan sam na ukazanom poverenju. Ova počast biće dodatna motivacija i obaveza na mojim plećima da aktivnosti koje sam do sada sprovodio ubuduće sprovodim sa mnogo više energije i elana. Počašćen sam i mudrim rečima koje sam ovde čuo, kao i time što mi je doktorat dodeljen na Univerzitetuna kojem rade i deluju veoma uticajne intelektualne ličnosti. Privilegija je za mene i to što se osobe koje su pre mene dobilepočasne doktorate smatraju osobama od ideja, znanja i umeća nasvetskom nivou – podvukao je El Isa.

On je dodao da je prezadovoljan što je posetio Srbiju i što je imaosusrete sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković,ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, i patrijarhom Irinejom.

Rekao je da se na tim sastancima upoznao sa izuzetno bogatom kulturom srpskog naroda i harmonijom koja vlada među različitim verskim zajednicama.

Poruku prisutnima uputio je i reis-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.

– Dok smo išli ovamo razmišljao sam o dve stvari. Prva je šta značizdrava porodica i kakve sve blagodati joj Bog daje. Jedna od takvih blagodeti je definitivno i ovaj Univerzitet koji okuplja i promovišedobre ljude i dobre vrednosti. Druga poruka koju želim da uputim jeda je u islamskoj filozofiji svojstvo života izjedančeno sa svojstvom znanja. Kada ljudi shvate šta stvarno znači Muslimanska svetska liga – Rebita, biće ponosni i srećni što su bili svedoci ovom danu i ovom trenutku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »