Koliko sanjarimo o putovanjima?

Svi sanjarimo o putovanjima i pravimo planove i istražujemo mesta na koja bismo mogli da odemo, proveravamo cene karata i čitamo iskustva.

Čak i kada nemamo novac za putovanje, mi istražujemo cene, gledamo znamenitosti i maštamo… A da li ste se zapitali koliko u proseku vremena provodite radeći to?

Firma koja se bavi statistikom i istraživanjima je u saradnji s turističkim agencijama sprovela istraživanje na 2.000 ljudi na ovu temu, a ispostavilo se da ispitanici čak 82 odsto vremena provode planirajući sledeće putovanje, a to je 200 sati godišnje, što je 25 dana na poslu.

Istraživanje je pokazalo da 48 odsto ispitanika odlazi na sajtove vezane za putovanja dok jede, a 65 odsto je priznalo da to rade čak i onda kada nemaju novca da bilo gde odu.

Tri četvrtine ispitanih najviše vremena provodi čitajući komentare i iskustva drugih onda kada treba da putuju, a 34 odsto se u potpunosti oslanja na ocene na sajtovima za putovanja, piše „Lonely planet“.

Savete prijatelja i roditelja sluša sedam od 10 ljudi, a 79 odsto juri najbolje ponude i prema tome planira kada će otići.

Zanimljivo je to da 73 odsto ispitanika ponekad zaboravi da napravi rezervaciju za deo putovanja ili neki izlet, a 22 odsto zaboravi da to uradi, a nekad i ključni deo puta ne rezerviše skoro nikada.

Polovina učesnika u istraživanju je reklo da im je najteži deo vezan za sam proces rezervisanja, a 62 odsto kaže da je svako pronalaženje avionskog leta veoma stresno, a da je takođe poteškoća u tome pronaći šta raditi i organizacija kada šta uraditi.

Izvor: B92, Foto: Pixabay.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »