Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl podelili su 840 karata za Narodno pozorište u Beogradu u oviru projekta „Kulturom do mladih”. 

Petronijević je naglasio da je Grad Beograd podržao ovaj projekat, jer smatra da na ovaj način mladima može da se približi ne samo repertoar Narodnog pozorišta nego i uopšte kulturna scena Beograda. 

– Namera nam je da imamo što više ovakvih aktivnosti i pozivam sve mlade, kreativne ljude sa idejama da nam šalju predloge i sugestije kako da se na drugačiji način promoviše kultura i da se prijave na konkurse grada – rekao je Petronijević.

On je rekao da je među mladima vladalo neverovatno interesovanje za ovaj projekat, te da se nekoliko hiljada Beograđana prijavilo za dodelu karata. Takođe je dodao da će sledeće godine biti odvojeno više novca iz budžeta za projekte iz oblasti kulture.

Karl je istakao da mu je veoma drago što je došao veliki broj mladih ljudi na dodelu karata, što je, kako kaže, pokazatelj da su mladi zainteresovani za kulturu.

– Došao je veliki broj studenata i srednjoškolaca i veoma je važno da im pomognemo da u tom uzrastu razvijaju odnos prema pozorištu. Na ovaj način animiramo publiku koja će kasnije decenijama da prati sve manifestacije kako u Beogradu tako i u celoj zemlji – rekao je Karl. 

On je naglasio da je ideja da naredne godine ovaj projekat bude nastavljen i da bude podeljeno još više karata, jer je to dugoročni rad za budućnost.

Projekat „Kulturom do mladih” realizuje se pod pokroviteljstvom Udruženja za zaštitu mladih i Sekretarijata za kulturu, uz podršku Narodnog pozorišta.