Radojičić: Modernizacijom opreme do kvalitetnijeg lečenja dece

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas Dom zdravlja „Sopot”, kojem je u okviru programa „Zajednici zajedno” kompanija NIS donirala ultrazvučni aparat za dijagnostiku pravilnog razvoja kukova beba. Obilasku je prisustvovala sekretarka za zdravstvo Vera Dražić, generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev, kao i direktor Doma zdravlja „Sopot” Bogdan Koroman.

Gradonačelnik je istakao da se uvek raduje saradnji sa kompanijom NIS, koja je, kako je rekao, primer društveno odgovorne kompanije.

– NIS je primer društveno odgovorne kompanije, koja već 11 godina misli o našim građanima i na adekvatan način pomaže i doprinosi našoj zajednici. I ove godine NIS je izdvojio 20 miliona dinara za pet lokalnih samouprava u gradu Beogradu, što je meni kao gradonačelniku Beograda  posebno važno. Osim Sopota, tu su Mladenovac i Obrenovac, Zemun i Palilula. Reč je o aparatima za laboratorije, ultrazvučnim aparatima, kao i disajnim aparatima i respiratorima za intenzivnu negu – rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, ultrazvučni aparat koji je doniran Domu zdravlja „Sopot” vredan je oko tri miliona dinara i namenjen dijagnostici pravilnog razvoja kukova beba.

– Važno je da će sada biti moguće da ti pregledi budu obavljeni u Sopotu, da pacijenti ne moraju da putuju u centralne delove grada. U vreme dok sam obavljao funkciju direktora bolnice u Tiršovoj, NIS je donirao osam izuzetno važnih aparata za lečenje dece. To je bila jedna od prvih donacija tog tipa, nakon koje je pokrenuto još takvih projekata i zahvaljujući tome takve stvari danas nisu neuobičajene – dodao je gradonačelnik.

On je naglasio da je Grad Beograd u prethodne dve godine uložio 26 miliona dinara u Dom zdravlja „Sopot”, a samo u tekućoj godini za medicinsku opremu, investicione radove i vozila više od 18 miliona.

– Naša je želja da se problemi građana što pre detektuju i saniraju i u tom smislu saradnja sa Opštinom Sopot je za primer. Predsednik Živorad Milosavljević je na čelu ove opštine već deveti mandat, što dokazuje da ima sluha za probleme građana. Tokom prethodne četiri godine urađeno je dosta po pitanju saobraćajne infrastrukture u opštini Sopot, a sredstvima Grada Beograda i opštine asfaltirano je 50 kilometara ulica i lokalnih puteva. Grad je uložio oko 120 miliona dinara u radove na rekonstrukciji i održavanju vodovodne mreže, a urađeno je i oko 1.000 metara kanalizacije. Uloženo je i u poboljšanje javnog prevoza u smislu većeg broja polazaka autobusa prema Beogradu i drugim mesnim zajednicama. Ne sumnjam da će dobra saradnja sa ovom opštinom biti aktuelna i u godinama koje dolaze – zaključio je gradonačelnik.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev naveo je da je jedan od ciljeva NIS-a ulaganje u zdravlje najmlađih i naglasio da će kompanija i dalje nastaviti da ulaže u dobrobit zajednice.

– Na početku ove godine postavili smo sebi važan cilj, da naš društveni doprinos bude ulaganje u zdravlje dece i ovo je korak ka tom cilju. Ima u njemu i simbolike, jer će ovaj aparat učiniti da prvi koraci najmlađih budu sigurni i čvrsti. Idemo dalje, s radošću što imamo priliku da budemo podrška najlepšem i najvažnijem delu naših života i naše zajednice – rekao je Tjurdenjev.

Foto: Beograd.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »