JKP „Gradska čistoća“ je danas otvorilo svoja vrata za sve zainteresovane sugrađane, a posebno za decu beogradskih vrtića, koja su tri sata provela u krugu tog preduzeća.

Decu u pratnji roditelja, baka, deka i vaspitača su dočekali radnici „Čistoće“ spremni da ih provozaju „smećarcima“, autočistilicama, cisternama i da im pokažu i objasne na koji način se svakodnevno održava čistoća u gradu, ali i koliko je važna reciklaža za očuvanje i dobrobit Beograda i planete, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Autor: Gradska čistoća

-Veoma je važno da od malih nogu deca shvate značaj očuvanja i brige o životnoj sredini, ali i da vide koliko je težak posao održavanja čistoće u velikom gradu, koji naši zaposleni danonoćno revnosno i vredno obavljaju, bez obzira na poteškoće sa kojima se susreću i, vrlo često, nepovoljne vremenske uslove. Nadam se da će, posle ove posete, naši mali sugrađani biti rešeni da više vode računa o čistoći u svom okruženju, pa će na taj način mnogo pomoći i nama – rekao je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“.

Autor: Gradska čistoća

-Do danas smo već stvorili ozbiljnu mrežu i razvili pogone koji se bave isključivo prikupljanjem i selekcijom reciklažnog otpada, ali puno toga smo uradili i radićemo na podizanju svesti sugrađana i stvaranju potrebe da se odgovarajući otpad selektuje i reciklira, što je ključ svega – naglasio je on.

Autor: Gradska čistoća

Samo reciklažom otpada moguće je sačuvati zdravu planetu, kako bi imali kvalitetne namirnice i zato se današnjoj akciji priključilo i JKP „Gradske pijace“, koje je obezbedilo sveže voće za sve posetioce.

Autor: Gradska čistoća

-“Gradske pijace“ se sa zadovoljstvom odazovu događajima čiji je cilj zdrav način života uz zdrave i sveže namirnice koje predstavljaju sinonim beogradskih pijaca. S obzirom da nam dolazi vreme virusa i gripa, pijace su pravo mesto da ojačamo organizam, a ovakve manifestacije idealna prilika da na jedan kreativan način podsetimo na značaj beogradskih pijaca u životu naših sugrađana – rekla je Maja Tintor, predstavnik JKP „Gradske pijace“.

Kreativna mama, Dušica Stamenković, poznata i kao Ignjatova mama, je za sve mališane organizovala kreativnu radionicu na kojoj je decu i roditelje naučila kako da na veoma interesantan i kreativan način serviraju zdrave obroke svojoj deci i tako ih podstaknu da se zdravo hrane.

Predstavnici „Gradske čistoće“ su sa posetiocima razgovarali i o problemima koje imaju u svojim naseljima, pa će biti preduzete potrebne mere da se reše problemi koje su sugrađani prijavili, a koji su u nadležnosti ovog preduzeća.