Niko ne može da poveruje u tvrdnje da je ova manekenka okarakterisana kao plus-sajz

Modni gigant Boohoo optužen je da nepravedno reklamira plus-sajz donji veš na manekenki koja je nekoliko konfekcijskih brojeva mršavija.

Britanka Ana Fricdorf je model manekenkske građe, ali u reklamnoj kampanji ona predstavlja plus-sajz donji veš koji kreće od broja 16 (evropski 44) pa na više.

– Ova manekenka ne može na pravi način da pokaže kako će plus-sajz donji veš stajati na punijim ženama. Jednostavno oblik tela je drugačiji – napisala je jedna korisnica na Tviteru.

– Nije samo Boohoo kriv za ovo. Nije mi jasno zašto se termin plus koristi za veličine koje su normalne. Plus bi trebalo da označi odeću koja je daleko iznad skale normalnog – napisala je druga korisnica aludirajući na dešavanje pre nekoliko nedelja kada je isti ovaj proizvođač veličinu 8 (36) okarakterisao kao lardž.

https://twitter.com/taltemme/status/1093458854430560256

Prema nekim standardima u Velikoj Brittaniji plus-sajz ženama se smatraju sve one koje nose konfekcijski broj između 40 i 46. Oni tvrde kako ova manekenka nosi broj 40. Mnogi su pisali kako nema teorije da manekenka nosi broj 40, te da je realnije da je konfekcijskog broja 36-38.

Izvor: Superžena.rs, Foto: Pixabay.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »