Rabbit Red Lounge je bio striptiz bar koji se nalazio istočno od puta za Hedonfild. Debora Majers je tu bila striptizeta. Mesto je došlo na loš glas zbog Deborinog sina Majkla, koji je u salonu ubio vlasnika Loua Martinija i striptizetu Misti Daun posle odnosa, zbog čega je prozvan „Butcher of Haddonfield“. (Izvor: youngcash09.wikia.com/wiki/Rabbit_in_Red_Lounge)

I Eni i Lindu u Karpenterovom filmu. Kao i Džudit Majers petnaest godina ranije. Misle samo na odnos s muškarcima. Nije Majkl došao u Hedonfild da bi nemotivisano ubijao, njegov motiv je da u malom mestu održi moral. Ubija 31. oktobra (Noć veštica).

To je praznik kada su, prema keltskom predanju, duhovi vidljivi, pa treba da se maskiramo u njih da nas ne bi dirali. Eni, Linda i Džudit nisu nosile maske. Ogoljene do razvrata, postale su žrtve tradicije. Ubilo ih je predanje. Majkl s maskom na licu.

Dečak Tomi: „Niko ne može ubiti bauka.“ Deca nisu u opasnosti, prihvataju praznoverje. I meštani. Ljudi su sujeverni: praznujući Noć veštica, kao da dozivaju Majkla. Žele da ostanu u prošlosti. Plaše se promena.

Lori: „Pa, klinci, mislila sam da ste prerasli praznoverje.“ Racionalna je, ne veruje u natprirodne pojave, samim tim je pretnja tradiciji. Racionalan je bio i doktor Sem Lumis. Dok nije upoznao Majkla. Pošto je pogođen sa šest metaka, ubica pada s terase na travnjak. Lori: „Da li je to bio bauk?“ Lumis: „Kako stvari stoje, jeste.“ Majkl je pobedio, naterao ih je da poveruju u njega, ne u zdrav razum. Sa travnjaka pred kućom je nestao da bi nastavio da kao predanje živi s meštanima Hedonfilda.

Aleksandar Petrović

Slika: www.imdb.com