Mama koja je uspela da prekine lanac ‘a što?’ pitanja, otkrila je svim roditeljima svoj dragoceni trik.

Umorna od odgovaranja na pitanje „zašto?“, jedna mama je pronašla odlično rešenje. Naime, njena trogodišnja ćerka je, baš kao i svako drugo dete u tom periodui, prilično radoznala. Od kako otvori oči počne da ispituje: zašto pada kiša, zašto mora u vrtić ili zašto mora da ruča.

Često na dečija pitanja i ne znamo ili nemamo konkretan odgovor, a posle nekog vremena počnemo da gubimo strpljenje, baš kao i ova mama, koja se setila fenomenalnog trika koji je podelila sa korisnicima društvene mreže Reddit.

– Scenario je uvek isti. U tom trenutku samo želite da im kažete da ućute i nastave dalje, ali ne možete. Grizete se u sebi i ne znate šta više da odgovorite. Ponekad sam se osećala kao talac pitanja vlastitog deteta. Ponekad prestanu jer se i sami umore, ali napravila sam veliku promenu kojom rešavam takve razgovore – napisala je i dala primer.

– A što? – pita dete.

– Šta ‘a što’? – ja odgovaram.

– Zašto moram da obujem cipele? – kaže dete.

– Šta ti misliš, što? – ja pitam.

Ova mama je shvatila da tako podstiče ćerku na razmišljanje, budi njenu maštovitost i kreativnosti, a umesto da gubi živce, ponekad se dobro nasmeje odgovorima koje čuje.

Izvor: Index.hr, Foto: Pixabay.com