CONTRACTED – Eric England

Ko gleda? Nepoznati neko. Nekrofil. Radi u mrtvačnici, završio je s poslom, ide na žurku. Tamo gleda Alis, O’Rajlija i Zejna. Zainteresuje se za Semi, posmatra je. Prati. Nervozna je, pije. Kamera sada prikazuje nepoznatog, ali slika je zamućena…

Ko sada gleda? Semi. Kroz njenu perspektivu se prelamaju događaji. Ne vidi ga dobro jer je previše popila. Kaže joj da se zove Pi Džej. Pokušava da je zavede. Njoj se Niki ne javlja. Sada je ljuta, hoće da se osveti. Imaju odnos u automobilu.

Dan prvi. Hladno joj je. Ima grčeve. Ranije je imala probleme s drogom. Kao da ponovo prolazi kroz to. Dan drugi. Ima promene na telu. Mokri krv. Lekar joj je rekao da ima neuobičajeno mali broj otkucaja srca. A na telu mnogo mrtve kože. Oseća se miris truljenja. Zna da je uzrok odnos sa Pi Džejom.

Dan treći. Oči su joj crvene. Opada kosa. Ne oseća vrelu vodu: postepeno joj odumiru delovi tela. Lekaru to liči na virus, da nešto parazitira u njoj uzrokujući bolest. Sve deluje kao naknadna kazna za narkomaniju: okolina počinje da je izbegava, nije joj dozvoljeno učešće na izložbi cveća. Nepoznati ju je zato i izabrao: osetio je smrt.

Policija hapsi Pi Džeja: kažu da se moraju javiti svi koji su s njim bili u kontaktu, da su u opasnosti. Semi to zna.

Prvo ubija Niki, posle i Alis, više ne upravlja svojim postupcima. Bolest se postepeno razvija, parazit je zavladao njome, ili se podsvest pobunila protiv homoseksualne strane ličnosti. Hoće žrtvu, a to su žene, ali i da se razmnožava. Zove O’Rajlija da bi ga zavela, ali iz nje ispadaju crvi – truli, raspada se. Posle saobraćajne nesreće, majka prilazi da joj pomogne. Ali to više nije ona. Već neko ko se besno okreće na glad.

Aleksandar Petrović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »