PUSTI PRAVOG DA UĐE – Tomas Alfredson (TRAILER)

VAMPIR NE MOŽE DA UĐE U KUĆU DOK GA VLASNIK NE POZOVE UNUTRA

Grad Velingbri u Švedskoj, nedaleko od granice sa Sovjetskim Savezom. Hladni rat. Oskar je usamljen. Nema prijatelja. Ima neprijatelje. Ne i zaštitu. Roditelji su mu razvedeni. Otac alkoholičar. Sneg veje.

Eli. Došla je jedne večeri sa starijim muškarcem. Nekada su bili isto godište, ali ona ne stari. A živi tako što pije ljudsku krv. Vampirica. On joj je nabavljao krv, a onda je ostario. Odbacila ga je. Sada joj treba neko drugi.

Ubeđivala je Oskara da bi ubio iz osvete, a ona to radi da bi preživela. „Joke je bio dobričina.“ Ubila ga je. Ugrizla je i Giniju, ali je nije ubila. I ona je potala zver. Odlučila se za smrt. I Eli je imala izbor. Odlučila se za život.

„Imam dvanaest godina. Otprilike.“ Nije ljudsko biće. Ni devojčica. Kada se presvlačila, video je rez na mestu polnog organa. Oskar to zna, ali je usamljen. Ona je laž. „Moj odlazak znači život, moj ostanak znači smrt.“ Ljudi bi je otkrili. Odlazi da bi se vratila. Potreban joj je.

Zlostavljaju ga deca u školi. Kaže mu da mora da uzvrati. Zna da on neće moći da se odbrani i da će mu trebati njena pomoć. Spašće ga, ali i on će nju. I Oskar je imao izbor. Pustio ju je da uđe: i u njegov stan, i u njegovo srce. Ali ona nije živa – izabrao je smrt.

Grad Velingbri u Švedskoj, nedaleko od granice sa Sovjetskim Savezom. Hladni rat. Oskar je usamljen. Nema prijatelja. Ima neprijatelje. Ne i zaštitu. Roditelji su mu razvedeni. Otac alkoholičar. Predodređen je da nestane. Sa Eli.

A.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »