Evo zašto treba da uvedete umivanje MINERALNOM vodom u svakodnevnu rutinu!

Inovacije na području lepote, nege kože i šminke, javljaju se svakodnevno.
Tržište je u poslednje vreme sve više naklonjeno korišćenju prirodne kozmetike i uopšteno prirodnih izvora za negu kože.
Jedno od najvećih tržišta kada su u pitanju proizvodi za negu kože zasigurno je korejsko. Ali, osim preparativne i dekorativne kozmetike, iz Južne Koreje stiže savet za upotrebu jednog vrlo jeftinog proizvoda koji tamošnje dame primenjuju kako bi zadržale kožu mladolikom i zdravom.
Reč je o, ni manje ni više nego, mineralnoj vodi. Gazirana voda idealno je sredstvo za svakodnevno, blago čišćenje pora koje nimalo ne oštećuje kožu.
Osim toga, umivanje ovim napitkom pomoći će vašoj koži da pojačano proizvodi kolagen, a ona će, ako se svakodnevno budete umivali njom, zategnuti površinu vaše kože i regulisati količinu lučenja sebuma.
Umesto umivanja, možete takođe, nakon što očistite lice, natopiti nekoliko tupfera mineralnom vodom, naneti ih na lice i pustiti da deluju nekoliko minuta.
Mineralna voda kao deo bjuti rutine potvrđena je i od dermatologa. Doktorka Roberta Del Kampo zagovornica je ovog proizvoda koji i sama koristi za umivanje zbog nižeg pH faktora iznosi 5,5, što je gotovo jednako pH faktoru naše kože. S druge strane, pH faktor negazirane vode je otprilike 7, što može uticati na iritaciju i isušivanje kože.
Ako imate osetljivu kožu, dermatološkinja Del Kampo istakla je da će vam biti potrebno određeno vreme da vam se koža navikne na gaziranu vodu pa je u početku ne bi trebalo koristiti na svakodnevnoj bazi.

Izvor: Srbija Danas/Index Rouge, Foto: Pixabay.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »