Osmogodišnji dečak iz Belgije može se pohvaliti diplomom iz srednje škole, ali i indeksom koji će mu uskoro biti uručen.

Bi-Bi-Si donosi divnu priču o dečaku iz Belgije koji je sa samo osam godina završio srednju školu i upisao fakultet. Osmogodišnji Loran Simons, čiji je otac Belgijanac, a majka Holanđanka ima koeficijent inteligencije 145.

On je uspeo da završi srednju školu i dobije diplomu nakon što je školsko gradivo predviđeno za šest godina uspeo da savlada za godinu i po dana.

U jednom intervjuu za radio stanicu RTBF Loran je otkrio da mu je omiljeni predmet matematika, „jer je tako opširna, ima statistiku, geometriju, algebru“.

Planira da nakon završetka srednje škole odmori dva meseca, a potom da krene na fakultet. Želja mu je da se bavi kompjuterima, a kako je kazao do sada ga je privlačio posao hirurga i astronauta.

– Ako se sutra predomisli i odluči da postae stolar, podržaćemo ga, bitno nam je samo da je on srećan – rekao je ponosni otac, te naglasio da je Loran uvek bio posebno dete – nije voleo da se igra sa decom niti sa igračkama.

https://www.facebook.com/vrtnws/videos/10157495534404622/

Izvor: B92, Foto: Pixabay.com