IPAK MU OPROSTITE: Pet ZNAKOVA da vaša veza NIJE bila LOŠA i da tu još ima NADE!

Pružite mu priliku.

Kada se rastanete sa partnerom, sledi period preispitivanja i tako reći čišćenja emocija i unutrašnjeg prostora. U ovom periodu kada se strasti stišaju možete mnogo toga videti jasnije i zato iskoristite ovaj period da se preispitate. Može se desiti da shvatite da je raskid bio samo prilika da se sagleda šira slika i da još uvek možete spasiti svoju vezu. Možda se pronađete u nekim od slučajeva koje vam prenosimo.

Razlog prekida nije bio ozbiljan

Postoje razlozi prekida veze koje je lako oprostiti. Možda se u tom trenutku činio kao bitan razlog, ali zapravo je bila reč o sitničavosti ili nečemu nevažnom. No postoje i oni ozbiljni razlozi koji se ne mogu oprostiti, poput prevare ili manjka poverenja. Tada pomirenje nije nimalo dobra ideja.

Način prekida veze bio je civilizovan

Način prekida vrlo je važan jer što je on civilizovaniji bio, to su bolje šanse za pomirenje. Ako ste razgovorom u četiri oka došli ste do zajedničke odluke da prekinete vezu, to mnogo govori o vašem odnosu i međusobnom poštivanju. S druge pak strane, prekid koji se dogodio putem poruke na mobilnom ili koji je pak uključivao vikanje, agresivne ispade i uvrede znak je da o pomirenju ni ne trebate razmišljati.

Ponašanje nakon prekida nije uvredljivo

Neke osobe budu duboko pogođene ponašanjem bivših partnera nakon prekida. Njihov ulazak u novu vezu, čak i da je kratkog trajanja, ili samo otvoreno očijukanje s drugim osobama itekako mogu smanjiti šanse za pomirenje. Stoga imajte na umu da ponašanje nakon prekida zna biti jednako bitno kao i ono tokom same veze. Pogotovo ako razmišljate o pomirenju.

Emocionalna povezanost i dalje je jaka

Što je dublja vaša emocionalna povezanost bila i što ste se bolje poznavali u vezi, veće su šanse za uspešno pomirenje. Pogotovo ako vam i nakon prekida veze nedostaje taj osećaj povezanosti te i dalje osećate jaku želju da zagrlite bivšeg partnera. Žudnja za bliskošću koju ste nekad imali i emocionalna povezanost koja još postoji, uvek su dobri pokazatelji da pomirenje može biti uspešno.

Mogućnost oprosta je ključna

Vrlo bitan i pozitivan korak prema pomirenju zasigurno je mogućnost da istinski možete oprostiti jedno drugome te da možete voditi iskren razgovor nakon što ste prekinuli. Međusobno opraštanje stvarno je bitno za ponovni početak koji treba biti svež i oslobođen starih zamerki.

Izvor: SrbijaDanas, Foto: Pixabay.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »